İSTANBUL’UN SEÇİMİ

SADAKAT MI?

 

İçerisinde birçok güzelliği barındıran sadakat kelimesi güvenilir, dürüst ve doğru kelimeleri ile eş anlamlı olup, dürüst olmak, yalandan ve hileden kaçınmak, ne olursa olsun bağlılık yeminin arkasında durmak anlamına gelen sadakat, en önemli insani değerlerden biridir.

Bir insan doğduğunda anne kucağının sıcaklığını hisseder ve bağlılığı artar. Babaya onu hayata hazırlamada ki katkıları nedeni ile minnet duygusu çoğalır. Aile içindeki paylaşılmış hayat onu iç huzura ve sevgiye ulaştırır. İçinde yaşadığı toplumun kendisine karşı davranışları aidiyet duygusunu geliştirir. Yani sadakat okunarak öğrenilmez, doğuştan vardır ve insanın yaşamı içerisinde karşılıklı ilişkiler ile şekillenir.

Güçlü ve sağlam bir dostluk anlamına da gelir. İslam inancında Hz.EBUBEKİR’in Allah’ın habibi Hz.Muhammed Mustafa’ya (sav) duyduğu sadakat gibi, Türk tarihinde kendisinden küçük olan Tuğrul Bey’e abisi Çağrı beyin gösterdiği sadakat gibi. Bu ve benzeri ahlaki duruşları net olanların liderlik ettiği toplumlar kazanmıştır hep.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerinde aday olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarını bir de bu gözle görelim.

Tabi önceliğimiz halen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ekrem İMAMOĞLU üzerine olacaktır. CHP gibi tarihi misyonu olan bir partide önce Beylikdüzü belediye Başkanlığı sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanarak o koltuğa oturmuştur. Peki onun bu makamlara aday yapanlar kim?

İstanbul CHP İl Teşkilatı ve CHP Genel Merkezi, yani önce dönemin İl Başkanı Cemal CANPOLAT tarafından Beylikdüzü Belediyesine aday gösterilmiş sonrasında yine dönmemin İl Başkanı Canan KAFTANCIOĞLU tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmiş ve yine dönemin CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇTAROĞLU tarafından bu adaylıklar onaylanmıştır.

Şimdi çok ayrıntısına girmeden hemen söyleyelim. Ekrem İMAMOĞLU seçildikten sonra kendini seçen örgütü ile kavgalı hale gelmiştir. Hatta CHP İl Teşkilatını yok sayarak seçimleri kendisinin kazandığını ve CHP örgütünün bir dahli olmadığını söyleyecek kadar ileri gitmiştir. Kendini aday gösteren teşkilat başkanları ile kavgalı hale gelmiştir. Hatta öyle ki, İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde delegelere rüşvet iddiaları ile bir İstanbul Milletvekili ile bazı ilçe belediye başkanlarının bizzat Ekrem İMAMOĞLU tarafından tehdit edildiği, Özgür ÇELİK’ten desteklerini çekmeleri halinde altlarının boşaltılacağı gibi ifadelerin kullanıldığı gazete manşetlerine yansıdı.

Dönemin İstanbul İl Başkanı Canan KAFTANCIOĞLU için ‘’Erkek olsaydı onunla başka türlü konuşurdum.’’ Cümlesi Ekrem İMAMOĞLU’nun ruh dünyasını anlamaya yetiyor sanırım. Ben merkezli bir kişiliğe sahip Ekrem İMAMOĞLU’nun diğer bir yönü egoist bir dünyasının olduğu kendinden başka herkese karşı şüpheci yaklaşması.

İstanbul Belediye Başkanı olduğunun ertesi günü niyetini ve amacını belli eden Ekrem İMAMOĞLU’nun İstanbul diye bir derdi hiç olmamıştır. Birincil hedefi Cumhurbaşkanı olmak, bu olmaz ise ikinci hedefi CHP Genel Başkanlığı. Bunun için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendini o makamlara getirenlere karşı sadakatsızlığını göstermiş ve kendi genel başkanına karşı başka bir parti ile ittifak oluşturmaktan utanmamıştır. Tüm uğraşlarına rağmen Cumhurbaşkanı adayı olamayan Ekrem İMAMOĞLU, alınan başarısız seçim sonucu hemen harekete geçerek ‘’DEĞİŞİM’’ kisvesi altında CHP Yönetimine karşı harekât başlatmıştır.

Sözü uzatmadan bakalım;

- Kendisi ile kavgalı bir belediye başkan adayı.

- Bulunduğu makamı kendi kariyeri için düşünen, hizmeti unutan bir aday.

- Kendine seçim kazandırmış Parti Teşkilatı ile kavgalı bir belediye başkan adayı.

- Kendini Belediye Başkanlığı koltuğuna taşımış genel başkanı ile kavgalı bir aday.

- İstanbu ile ilgili hiçbir proje açıklamamış bir belediye başkanı adayı.

- Başarısızlığını sürekli meclis onay vermedi diye örtmeye çalışan bir başkan adayı.

- Başarısızlığını merkezi iktidar yardım etmedi diyecek kadar acemileşen bir aday.

- PKK terör örgütünün siyasi uzantısı DEM (HADEP) ile açık açık flört eden bir belediye başkan adayı.

HAYATININ TAMAMINDA SADAKAT DENEN O GÜZEL KELİME İLE YAN YANA GELMEMİŞ BİR KİŞİLİK.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Diğer aday ise Adalet ve Kalkınma Partisinin Belediye Başkanı adayı Murat KURUM.

Adaylığının açıklandığı gün izledim Murat KURUM’u. Bu devlette İklim Değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış bir kişiliğin yüzündeki samimiyet ve sözlerine kendini aday gösteren AKPARTİ Genel Başkanı Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN ile AKPARTİ teşkilatına teşekkürü ve Cumhur İttifakının diğer mensubu Milliyetçi Hareket Genel Başkanı Sn. Devlet BAHÇELİ’ye teşekkürü sadakatın bir göstergesi ve teşkilata güvenin samimiyeti olarak dikkat çekmiştir.

Mütevazi kişiliği, benden uzak biz diyebilen bir kişilik yapısı ve en önemlisi de utanabilen bir karakteri olması Anadolu insanına has samimiyeti ve büyüğe saygısının yanında küçüğe sevgisi hemen kendisini belli etmektedir. Yüreğimizde çok büyük bir yara açan deprem felaketinde gece gündüz demeden sahada diğer bakanlarla beraber çalışması, o mazlumların acılarını hissetmesi onu faklı kılan güzellikler olarak ortaya çıkmıştır.

Ekip çalışması önceleyen bir düşünceye sahip oluşu ve sorunların tespiti ve çözümünde çekinmeden ve mazeretlere sığınmadan ön alan bir irade ortaya koyması İstanbul için bir fırsat diye düşündürüyor.

CHP adayı Ekrem İMAMOĞLU’nun tam tersine; Murat KURUM;

-Kendisi ile barışık bir belediye başkan adayı.

- Bulunduğu makamı hizmet için kullanan bir başkan adayı.

-Kendine bu makamı layık gören Genel Başkanına karşı sadık.

-Parti teşkilatı ile dost olmuş, onlarla barışık bir başkan adayı.

-Tüm söylemleri İstanbul sorunları üzerine odaklanmış bir başkan adayı.

-İstanbul’un sorunlarına projeler üretmiş bir başkan adayı.

- İstanbul’dan başka hiçbir düşüncesi olmayan bir başkan adayı.

Adaylığının açıklanmasından hemen sonra yaptığı basın toplantısında ‘’ Bizi izleyen tüm İstanbullu dostlarımızı sevgi ile selamlıyorum. Bugün gerçekten heyecanlıyız, coşkuluyuz, çünkü herkesin huzur içerisinde yaşadığı bir İstanbul istiyoruz. Çünkü her sokağının kıymetinin bilindiği bir İstanbul’u arzuluyoruz. Şimdi İstanbul sadece İstanbul diyoruz ve işte buradaki yol arkadaşlarımla teşkilatlarımızla kutlu bir yolculuğun hayırlı bir yolculuğun ilk adımını bugün hep birlikte atıyoruz.

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyorum. Davamızın lideri Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı olarak ilan edildik. Böyle yüce görev için bizi aday gösteren sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Başta MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli olmak üzere Cumhur ittifakımızın tüm paydaşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Aylar öncesinden yeniden İstanbul diyerek İstanbul teşkilatımız tüm arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Ana kadememize, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, ilçe teşkilatlarımıza, mahalledeki uç beylerimize, mahalle teşkilatlarımıza, aşkla gönülle çalışan tüm dava arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Benden duasını esirgemeyen canım anneme ve babama her zaman yanımda olan bana destek veren sevgili eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum.’’

İŞTE BİZİM BAHSETTİĞİMİZ SADAKAT BU

Şimdi sıra İstanbul seçmeninde ya Ekrem İMAMOĞLU diyecek İstanbul’a bir beş yıl daha kaybettirecek, ya Murat KURUM diyecek İstanbul’u fetret devrinden kurtaracak.

 

İSTANBUL VE İSTANBULLUYU UNUTANLARLA SANDIKTA HESAP GÜNÜNÜN ADI 31 MART 2024

TAKDİR İSTANBULLULARIN