MİLLET İTTİFAKI

(BİZANS OYUNLARI-2)

 

Altılı masa olarak ifade edilen bu ittifak tam 12 toplantı yapmış ve bir ortak Cumhurbaşkanı adayı aramışlardır. Konu hakkında birçok açıklamalar yapılmış, amaç olarak da kendi ifadeleri ile iki hedef belirlemişler. Birincisi Cumhur İttifakının aylar önce açıklanmış Cumhurbaşkanı adayı Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yeniden seçilmesini engellemek, ikincisi ise ‘’UCUBE SİSTEM’’ dedikleri Başkanlık sisteminden ‘’GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEME’ geçiş. Bunun için de en geniş seçmen tabanına ulaşmak ve TBMM çoğunluğu sağlamak.

Bu toplantılar devam eder iken İP destekli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ, Türkiye’de iktidarı değiştirmek isteyen ABD ve AB büyükelçileri tarafından yakın markaja alınmış, tüm nezaket kuralları çiğnenerek bu belediye başkanları ziyaret edilmiş ve kamuoyuna dikkat çekecek bir şekilde bu görüşmeler servis edilmiştir. Türk seçmenine sürekli bu isimler İP aracılığı ile kazanacak adaylar olarak empoze edilmeye çalışılmıştır.

Bu arada CHP genel Başkanı Kemal KILIÇTAROĞLU önce ABD ve devamında İngiltere ziyaretlerinde bulunmuştur. Bu ziyaretlerden sonra Millet İttifakının küçük partileri Saadet, Gelecek, Deva ve DP Genel Başkanları Kemal KILIÇTAROĞLU lehine açıklamalarda bulunmuştur. Bunun iki nedeni var, birincisi Kemal KILIÇTAROĞLU’nun ziyaretleri sonrası ABD ve İngiltere’den kendilerine Kemal KILIÇTAROĞLU isminin masada kabul edilmesi yönünde yapılan telkinler, ikincisi ise partilerinin milletvekili seçimlerinde TBMM yer almalarını sağlamak, bunun da CHP listelerinde yer almaktan geçtiğini bilmeleri, aksi halde milletvekili çıkaramayacakları anketlerle belirlenmiştir.

Masanın bu kanadı Kemal KILIÇTAROĞLU üzerinde mutabık kalınca bu fikri masanın 13 üncü toplantısında açık açık ifade ettiler. Bu fikrin karşısında İP genel başkanı Meral AKŞENER, Kemal KILIÇTAROĞLU ile bu seçimleri kazanamayacaklarını onun yerine Ekrem İMAMOĞLU veya Mansur YAVAŞ’ın aday gösterilmesini masada ifade etmiştir. Bu fikir kabul görmemiş konuşulanların özeti şu cümlede toplanmıştır. Akşener "Hepsiyle görüşüp anlaşmışlar. Son sözü bana bıraktılar ve kabul etmezsem gidebileceğimi söylediler" bunun üzerine İP genel başkanı Meral AKŞENER masayı terk etti. Meral AKŞENER niye ısrarla CHP.li bu iki belediye başkanını kendi genel başkanlarına karşı aday göstermiştir. İP.nin bu belediyelerin bütçelerinden seçim çalışmaları için hatırı sayılır bütçe kullandığı bunun karşılığında da bu iki isimden birinin Cumhurbaşkanı adayı olmasını sağlamak. Burada gözden kaçan bir konuyu biz sayfamızda ifade edelim. Meral AKŞENER masadan kalkınca partisinin yetkili kurulunu toplar ve kendisine yapılanları anlatarak nasıl hareket edilmesini sorar. Orada bulunanlardan sadece İP Genel Başkan Yardımcısı Bahadır ERDEM, masaya dönülmesini önermiş diğer üyeler masadan kalkmayı talep etmişlerdir. Bunun üzerine ertesi günü Meral AKŞENER şu açıklamaları yapar.

"Dayatma adaya boyun eğmeyeceğiz. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiş oldu. Anlamış olduk ki, yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar, kutlu zafere tercih edilmiştir. Üzülerek söylüyorum geldiğimiz son noktada altılı masa, millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Altılı masa bir noter masasına dönüşmüştür. İşte bu yüzden Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na bir çağrıda bulunuyorum. Değerli başkanlarım görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Şimdi milletimiz sizi göreve çağırıyor. Size ateşten gömlek giymeyi vazife kılmıştır. Bu vazife top yekün bir dayatmayı yıkma vazifesidir.’’ Şimdi şunların cevaplanması gerekir.

- Altı partinin olduğu bir masada 5 parti bir ismi önerirken Meral AKŞENER başka isimleri öneriyor, önerisi kabul edilmeyince diğer görüşü dayatma olarak nitelendiriyor.

-İP dışındaki 5 partiyi küçük hesaplar içerisindeler diye itham etmiştir. Bu küçük hesap nedir.

-Kemal KILIÇTAROĞLU’nun adaylığı ile altılı masanın millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybettiğini söylüyor. Yani CHP genel başkanının millet nezdinde karşılığı olmadığını söylüyor.

-CHP.li iki belediye başkanını göreve çağırıyor ve onlara kendilerine yapılan bir dayatmayı yıkmalarını istiyor. Yani kendi genel başkanlarına karşı isyana çağırıyor.

Yaşanılan tüm bu olayların sonrasında kimler devreye girdi, kimler ne vaat etti veya kimler kimi ne ile tehdit etti de Meral AKŞENER 2 tam gün sonra kumar masası olarak nitelendirdiği bu masaya tekrar döndü. Hem de diğer 5 parti tarafından adaylıkları uygun görülmeyen 2 belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması dayatması ile. Bu iki belediye başkanı aşkı nereden geliyor İP.nin. Ya da bu iki belediye başkanı İP için niye bu kadar önemli. Acaba bu iki ismin sürekli bir yerlere yamama telkini başta bahsettiğimiz ABD ve AB büyükelçilerden mi geldi.

Bu kadar ağır eleştirdikleri o masaya niye döndüklerini kamuoyuna açıklama mecburiyetleri var. Kendilerine dayatılan Kemal KILIÇTAROĞLU ismini niye kabul ettiler.

Günümüze kadar Türk Seçmeni tarafından onaylanmış Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ‘’UCUBE’’ sitem olarak ifade eden Meral AKŞENER, beş parti başkanının ve iki belediye başkanının Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını içeren mevcut Anayasa’ya aykırı bir sistemi kabul etmesi nasıl açıklanabilir.

Türk Milleti tarafından kabul edilmiş bir sisteme ‘’UCUBE’’ sitem diyenlerin bir Cumhurbaşkanı ve yanında yedi yardımcısı ile oluşturacakları bir sistemi Türk Milletine nasıl dayatacaklar merak ile bekliyoruz.

Millete hizmetten uzak, Türkiye’nin gerçeklerinden bihaber, koltuk ve makam hırsı içerisinde bir masa etrafında Bizans’ta bile görülmeyen pazarlıkların yapıldığı ve masa üzerine PKK terör örgütünün siyasi temsilcisi HDP.ninde gölgesi düşmesi yakındır.

 

Ya hizmette yarışan Cumhur İttifakını seçeceğiz, ya Türkiye Cumhuriyeti’nin makam ve koltuklarını pazarlık konusunu yapan Millet İttifakını seçeceğiz. Karar sizin değerli okurlar. Sağ duyu her zaman en doğru kararı verecektir.

 

HİLAL’İ, HAÇA BOĞDURMAYACAĞIZ.