Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, kendisi hakkında yapılan iddialara ilişkin basın açıklaması düzenlendi.

Ramazan Şimşek, ayrıca yeni yönetim tarafından personellere mobbing uygulandığını, onların her zaman hakkını savunacağını da belirtti.

 " Personele yüklendiler. Benim itibarım ile oynayabilirsiniz. Ama çalışanların geleceği ile oynayamazsınız. Bugün çalışan kadınları getirip özellikle alt geçitte ot yoldurdular. Bu ne ahlaka ne de siyasete sığar. Biz parti gözetmeksizin kimseyi çıkartmadık. Şuan ki belediye başkanının yeğenlerini işe aldık. Bunları konuşmadık. Bel altından vurmadık. Gayeniz amacınız belli oldu. Bahane üretecek, iş yapmayacaksanız personeli işten çıkartacaksınız. Buna da biz müsaade etmeyiz” dedi.

Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, basın açıklamasının satır başları şu şekilde;

“ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİZİN HAKKI İLE OYNANMASINA MÜSAADE ETMEM ETMEYECEĞİM”

“2019 Yerel Seçimlerinde Gölbaşı halkı bize bir görev verdi. Bize Gölbaşı'nı emanet etti. Biz de emaneti aldık, başımızın üstüne koyduk. Gölbaşımızın eksiklerini biliyorduk Gölbaşı'nı tanıyoruz, Gölbaşı'nın ne sorunları varsa hepsini biliyoruz. Biz birileri gibi laf üretmedik. Biz Gölbaşı'nın eksiklerini tek tek masaya yatırarak işlerimizi yola koyduk. Şikayet asla etmedik bahane üretmedik. 2019'da göreve geldiğimizde bahane üreterek, kimsenin ekmeğiyle oynamadık. Biz Erdal Amca döneminde, Nasır Haşlak ağabeyimizin döneminde, Yakup Bey'in, Fatih Bey'in döneminde işe giren kardeşlerimizin hiçbirinin ekmeğiyle oynamadık. Çünkü onların hepsi bizim kardeşimiz. Buranın evlatları. Yine göreve geleceğiz. 5 yıl çok çabuk gelip geçiyor. Çalışana emeğini, çalışmayana gereğini yapın dedik. Benim itibarımla oynadınız, itibarsızlaştırmaya çalışıyorsunuz. Ama ben Gölbaşı'nda yaşayan, çalışan kardeşlerimizin hakkıyla hukukuyla oynanmasıyla müsaade etmem. İnsanları itibarsızlaştıracaksın, mobbing uygulayacaksın, işten çıkmaları için bütün çabayı göstereceksin, seçim esnasında birimleri ziyaret ederek, otobüslerin üzerine kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız diyeceksiniz. Sonra bunu yapacaksın. Bu ne siyasi ahlaka ne kişisel ahlaka yakışacak bir durum değil”

İFTİRALARA KULAK ASMIYORUZ

Seçimlerin ertesi günü kendisi hakkında yurt dışına kaçtığı iddialarına açıklık getiren Ramazan Şimşek, ‘Biz Gölbaşı’nı terk edecek hiçbir şey yapmadık. Gölbaşı’nda utanılacak hiçbir şey yapmadık. Bizim alnımız açık, yüzümüz pak. İftiralar atılıyor. Gölbaşı’nı terk etmiş, otelleri var. Bu dedikodular 2 yıl önce başladı. Ben Gölbaşı’nı ve ülkemi terk etmeyeceğim, ettiremeyecekler. Bene sokakta geziyorum. Hangi babayiğit varsa, elinde ne belgesi varsa ispatlamayan şerefsizdir. Varsa ellerinde evrak gidip Cumhuriyet Başsavcılığına verecek. Benim hakkımda kim iftira ediyorsa ben suç duyurusunda bulunacağım. Kimse klavye delikanlılığı yapmasın. Karşıma geçip söylesinler.”

GÖLBAŞI BELEDİYESİNDE KASA MI OLUR?

Belediye kasasında para kalmadı iddialarına ise Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Gölbaşı Belediyesi'nde kasa mı olur bunlar belediyeyi hiç yönetmediler mi. Belediyede kasa mı olur. Banka hesabı olur onu devlet kuruşuna kadar inceler. Burası kanunlara ve yasalara göre yönetilir kurallara göre yönetilmez. Toplam 1200 personelimiz var. Geldiğimizde personel sayımız 1100'dü 1200 olmuş. Biz bugüne kadar personelimizin maaşını gününde ödedik. Geldiğimizde belediyenin ekonomik durumu belliydi. Ağlamadık biz çözüm ürettik. Bahane üretmedik. Biz göreve geldiğimizde onca olay oldu biz ona rağmen Gölbaşı'nı 2,5 yılda mal mülk sahibi yaptık. Hem ekonomisini hem ayağa kaldırdık hem yatırımlarımızı yaptık, tasarruf yaptık ve her bölgeye yetiştik. Dünyada küresel olaylar oldu. Gelirler düştü giderler çoğaldı. Söylediği kadar borcumuz yok. Gölbaşı Belediyesi'nin öyle bir borcu yok. Yanlış bilgiler doğrultusunda Belediye Başkanı'ı yanlış yönlendiriyorlar. Belediye Başkanı da alıyor eline mikrofonu ulusal basınlarda açıklamalar yapıyor. Aslı bu değil biz asıllarını tek tek rakamsal vereceğiz. Ramazan Şimşek ile niye bu kadar uğraştılar? Çünkü onların yapamadıklarını yaptım. Gölbaşı'na çağ atlattım. Gecemi gündüzüme kattım çalıştım birileri gibi yatmadım”

“30 MART’TA PERSONEL MAAŞLARINI PUANTAJLAR NEDENİYLE ÖDEMEDİK”

31 Mart’ta seçim oldu. Ben 30 Mart’ta arkadaşları topladım. Dedim ki belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyin dedim. Bugün Bellas Müdürü ve Mali İşlerden Sorumlu Müdür orada. Gidip onlara da sorabilirsiniz. ‘Ödeyemeyiz’ dedi başkanım. Neden dedim. Şimdi hepinizin aklına para yok mu sorusu geldi. Değil mi ama öyle değil. Paramız her şeyimiz hazırdı. Ödememe nedenimizde puantajlar ay bitmeden olmuyor. Eğer öyle bir durum olmasaydı. Biz ayın 30’da personel maaşını ödüyorduk. Kendileri söylüyor diyorlar ki ‘iller bankasından gelen para 26 milyon, giderimizde 86 milyon’ oda yanlış. Biz beş yıldır pandemiye ve her olumsuzluğa rağmen üstesinden geldik. Bu iş aşk işi bu iş gönül işidir.

“BECEREMİYORLAR MI SATSINLAR ÖDESİNLER”

“Kurban alanı neden yapmadılar. Biz yaptık 104 dönümlük arsayı da belediye tahsis ettirdik. Kendi imkanlarımızla yaptık. Üniversiteler caddesi.  7788m2 lik . Üniversiteliler Caddesini bir kuruş ödemeden yine Gölbaşı Belediyesi adına tahsis ettirdik. Üzerine 39 dükkân yaptık. Sinema salonu yaptık, bowlingi getirdik. Şu an ki değeri 1,5 milyar. Beceremiyorlar mı satsınlar ödesinler. Ellerinde mal var. Kurban alanı 3 milyar satsınlar ödesinler. Arabaları aldık. 2009-2014 yıllarında herkes temizlik ihalesi adı altında araç kiraladılar. Niye almayıp da araç kiraladılar. Onlara sorulması gerekiyor. Bizim dönemimizde araçları aldık. 1 milyar borç var diyorlar ya araçları satsınlar ödesinler. 1 milyarlık araç var. Üniversiteler caddesinde şuanda 9 tane dükkan var.  Hanı diyorlar ya giderayak 380 tane personel aldı. Yazıklar olsun. Gitsinler kiraya versinler. Art niyetli olsaydık verirdik. Niye vermedik çünkü biz hakkaniyetli davrandık.  Burası devletin kurumudur. Bu kadar yatırım yaptık. Tramvay, bilardo tesisi, beyefendiler şu anda kupa veriyorlar. Nerede veriyorlar. Bizim yaptığımız tesiste veriyorlar. Birde teşekkür edin. Tulumtaş mağarasını her seçim beyannamenize koydunuz. Neden yapmadınız. Biz yaptık. Tramvay hep algı yaptılar. Kardeşim vizyon bu vizyon. Yukarıda 19 bin öğrenci var aşağıya inmiyor esnaf kalkınmıyor. Bu tramvay ben kendime oyuncak olarak almadım. Halkımız bu yönde taktirini kullandı. Kaldırdılar. Ne değişti Cemal Gürsel Caddesinde. Hiçbir şey değişmedi”

 ANKARA BÜYÜKŞEHİR HİÇBİR ŞEY YAPMADI

 “Ankara, Cemal Gürsel, Cumhurriyet,920 caddesini biz yaptık. Oyaca ’da ki caddelerin asfaltını biz attık. Karagedik’te ki bütün caddelerin asfaltını biz attık. Belediyenin bütçesi bellidir. Borcu olacak tatbiki. Büyükşehir bir şey yapsaydı bunları biz yapmasaydık. Bizim borcumuzda az olacaktı. Yapmasaydık vatandaş nasıl yürüyecekti. Benim vatandaşım kırık dökük kaldırımda yürüyemez. Gidin yapın dedim kötü mü oldu. Köylere doğalgaz götürdük. Köylere Mobese kamerası taktık. Belediyenin borcu olur. Ama belediyenin gelirleri de var. Beceremiyorlarsa 39 tane dükkan var satsınlar ödesinler. Ellerinde 100 tane araç var. Satsınlar ödesinler.”