Kimi diyor VAR, kimi diyor yok. Sonuç , VAR gibi de yok ,yok gibi de var. OYUN KURALLARI hem var hem yok , Kimine var kimine yok , kimi zaman var, kimi zaman yok, kimi yerde var, kimi yerde yok, PENALTI, canım var’ımsı da yok’umtırak. Demokrasi demokrasimsi. Adalet daletimsi. var’mtırak yokumsu , yok’umtrak var’ımsı ,kurallara göre bir yönetim ama  biraz idaremsi , bir sürümcemedir gidiyor… 

Lige başlayalı 7 hafta olmasına rağmen hakemlerdeki kararsızlık ve karamsarlık takım, yöneticileri ve hocalarını çıldırtmış durumda. Hakemlerin yeteneksizliği sistemin bozukluğu Türkiye deki futbol kalitesini gittikçe düşürüyor. 

Verilen yanlış hakem kararları ligin seyrini değiştiriyor . Her hafta  Var uygulamasına rağmen sonuca tesir edecek hakem kararları akıllara “müsabakalar da şike mi var ? “ operasyon mu yapılıyor? sorusunu getiriyor. TFF başkanı, yönetimi  ve MHK üyeleri bu kötü gidişatın sonucunda hedef oluyorlar . Ligde standart bir uygulama yapamayan hakem ve VAR hakemleri için biran önce önlem alınmalı. Süperligde Hakem ve gözlemci havuzunu üç katına çıkarıp torpili olmayan bunlardan daha iyi olan hakemlere fırsat verilmelidir. Hakem hata yapabilir ama VAR varsa  hata kabul edilemez. Müsabakalarda çok net görülüyor ki gözlemcilerin de hakem üzerindeki etkisi yok denecek kadar az. Hakemlerin bu kadar rahat ekipçe hata yapıp hala maç almaları bir çok soru işareti akla getiriyor.

Başarısızlıkları defalarca kanıtlanmış hakemlere en iyi sistemide getirseniz sadece takımın kaderiyle oynayıp ligin seyrini değiştirirsiniz.

Takımlar adaletli ve güvenilir bir yönetim istiyor.

Alaca karanlık hikayesini herkes bilir. Karamsarlık  da alacakaranlık gibidir. Ne karanlıktır ne aydınlık , aydınlıktan uzak daha çok karanlığa yakın , alacakaranlık bir kandırmacadır , yutturmaca oyalama göz boyamadır. Karanlık gecedir ve her gecenin bir sabahı olur ama karamsarlığın, hiç yoktur sabahı o bir sürümcemedir sürer gider. 

Karanlık Aydınlığın Düşmanıdır; karamsarlık hiçbir şeyin ne dostu nede düşmanıdır, VAR uygulaması spora olan katkıyı değil hakeme olan güveni, hakemin kendi özgüvenini bozan bir sistemdir. Var geldi geleli kararsızlık ve karamsarlık arttı ligimizde. 

Yazımı Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile bitirmek istiyorum.

“Adaletin istikrarlı bir şekilde sağlanabilinmesi için, güven ve itimat duygusunun kaybolmaması lazım.”

Bahadır Bulut.