Türkiye süper liginde VAR'ın kullanımından dolayı rahatsızlık hala devam ediyor. Yapılan hakem hataları ve düzeltilmeyen kararların ardından düşünmüyor değiliz sistem kime VAR? kime YOK?

“Hakemin veya yardımcı hakemin kararsız kaldığı bir ihlalde düdüğü veya bayrağı geciktirecektir.” VAR.

Hakemlerdeki kararsızlık, olayları kontrol etmeyi zorlaştırdığı gibi birde takımları güç duruma düşürüyor.
Takımlar adaletli ve güvenilir bir yönetim istiyor. Bazı beceriksiz hakemler VAR’ın verdiği rahatlıkla adeta deve kuşu misali başını toprağa gömerek pozisyonu görmezden gelmesi en büyük kararsızlıktır.

Unutmayın, VAR da olup hataları görmek karamsarlık değildir, bunları görmezden gelmek ve gereğini yapmamak en büyük karamsarlıktır. Bu da büyük bir kararsızlıktır! 

Başarısızlıkları defalarca kanıtlanmış hakemlere en iyi sistemide getirseniz sadece takımın kaderiyle oynayıp ligin seyrini değiştirirsiniz.

Karamsarlık alacakaranlık gibidir. Ne karanlıktır ne aydınlık , aydınlıktan uzak daha çok karanlığa yakın , alacakaranlık bir kandırmacadır , yutturmaca oyalama göz boyamadır. Karanlık gecedir ve her gecenin bir sabahı olur ama karamsarlığın, hiç yoktur sabahı o bir sürümcemedir sürer gider. 

Kimi diyor VAR, kimi diyor yok. Sonuç , VAR gibi de yok ,yok gibi de var. OYUN KURALLARI hem var hem yok , Kimine var kimine yok , kimi zaman var, kimi zaman yok, kimi yerde var, kimi yerde yok, PENALTI, canım var’ımsı da yok’umtırak. Demokrasi demokrasimsi. Adalet daletimsi. var’mtırak yokumsu , yok’umtrak varımsı ,KURALLARA GÖRE bir yönetim ama  biraz idaremsi , bir sürümcemedir gidiyor…

Karanlık Aydınlığın Düşmanıdır; karamsarlık hiçbir şeyin ne dostu nede düşmanıdır, VAR uygulaması spora olan katkıyı değil hakeme olan güveni, hakemin kendi özgüvenini bozan bir sistemdir.

Adaletin istikrarlı bir şekilde sağlanabilinmesi için, güven ve itimat duygusunun kaybolmaması lazım.