Her hafta olduğu gibi skora tesir eden,  fikstürü belirleyen hakem kararları ve hakeme rağmen, VAR kararları  gündemimizi meşgul etmeye devam ediyor…

Süper Lig'in 2023-2024 sezonunda 13. haftayı geride bıraktık.13 hafta boyunca  süperlig den alt liğ’lere tek konuşulan hakemler oldu , MHK oldu, verilen VAR kararları oldu. 

Bu kadar olmaz!

Dünyanın her yerinde aynı olan her takıma eşit uygulanması gereken,bana  göre sana göresi olmayan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından yazılmış Futbol Oyun Kurallarını , Kamuoyu önünde herkesin izlediği bir müsabakada göz göre göre kuralları uygulamayan bir hakem ekibi olamaz. OLMAZ!!

Bu yapılan hizmet Türk futboluna değildir…

Veryansın edilen maçlar incelenmeli?

 Bu kadar kötü  yönetime , bilgisizliğe ve hatalı kararlara rağmen bu hakemler üzerinde bu ısrar neden? MHK kime sahip çıkıyor? Gözlemciler ne iş yapıyor? Gözlemci raporları paylaşılmalı? Göz göre göre yapılan hatlar VAR dan bile dönmüyorsa bunların arkasındaki güçler kim? Var kayıtları canlı izlenmeli yada  Kasıt mı aranmalı?

Türk Futboluna neden zarar verilmeye çalışılıyor?

Son on yıldan bu zamana profesyonel hakemlik yapmış gözlemcilik yapmış MHK başkanlığı yapmış tüm isimlerin mal varlıkları incelenmeli veryansın edilen maçları araştırılmalıdır…

Geçmiş dönemlerde yönettiği müsabakalarla adı şaibeye karışmış verdiği kararlarla  ligin seyrini bozmuş  kamuoyunda hakemliği kabul görmeyen Türk futbolundan zorla uzaklaştırılan zorla bıraktırılan hakemlerin zaman geçtikçe tekrar MHK ye yada gözlemciliğe dönmesi  doğru bir karar değildir. Türk futboluna büyük zarardır. Bir kanser  Bedene girince o bedeni  ölene kadar bırakmaz…. Türk futbolunu göz göre göre öldürmeyelim.

Sayın Cumhurbaşkanım gündemin büyük bir kısmını meşgul eden Futbol Federasyonu  Gençlik ve Spor bakanlığı bünyesine alınmalı ve devlet tarafından yönetilmelidir. Ancak bu şekilde Türk futbolunda temiz başarılar elde edilecektir. Saygılarımla esen kalın.