Belçika'nın Brüksel kentinde oynanan Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Sırbistan'ı mağlup ederek turnuva tarihinde ilk kez 10.688 seyirci önünde Türkiye, Avrupa Şampiyonu oldu ve 500 bin euroluk ödülü kazandı. A Milli Kadın Voleybol Takımını ve yönetimini tebrik ederim.

Avrupa şampiyonluğunu kazanan takımımızdaki bir kaç LGBT olduğu düşünülen yıldızlara duyulan öfke, İslamcılarla laikler arasındaki derin uçurumu açığa çıkardı. 

Bu gurur verici şampiyonluk ve istenmemesine rağmen yaşanan olaylar ne kadar gündemi meşgul etse de dünyada olduğu gibi Türkiye’de de futbol dışındaki spor branşlarının  gündemdeki yerinin kısa vadeli oluşu futbolun krallığını ortaya koyuyor.

Futbol sporun kralıdır çünkü özünde herkes tarafından oynanabilecek basit bir oyundur. Sporun ünü tüm dünyaya yayıldı ve her ülkedeki insanlara dokundu. Nispeten ucuz bir aktivite olduğundan birçok kesimden insan katılabilir. Spor, küresel dili ve anlaşılması kolay düzenlemeleri nedeniyle, farklı kökenden bireyler için birleştirici bir güçtür. Dostluk ve birlik duyguları, oyun sırasında sevinç, heyecan, hayal kırıklığı gibi ortak duygu deneyimlerinden ortaya çıkar.

Dünyanın hemen her ülkesinde en fazla taraftara (4 milyar) ve oyuncuya sahiptir.

Türkiye’nin illeri ve ilçelerinde Profesyonel ,amatör  ve halı sahalarda oynanan  futbol konuşulur ve futbolcular da medya gündeminin 7/24 baş aktörleridir. 

Yetenek, strateji ve heyecanın mükemmel birleşimi, futbolu en popüler ve en sevilen spor haline getirse de, insanlar futbolu sadece bir spor değil, bir yaşam biçimi olarak görüyor.

Gündemde şu an voleybol şampiyonluğu konuşulsa da şüphesizdir ki kısa bir süre sonra gündemdeki yerini koruyamayacak ve  Türkiye’de de en çok popülariteye sahip olan futbol  gösterinin şahı olmaya devam edecektir.

Esen kalın sporla kalın. @bbreferee