ATO Meclis Üyesi ve Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü, Gölbaşı'nın iş insanlarına, sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulundu.

ATO Meclis Üyesi ve Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü, çağrısında; “Gölbaşı’nın iş insanlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve konuya taraf tüm yetkililerimize bir çağrıda bulunuyoruz; Cumhuriyetimizin başkenti aynı zamanda gelişimin, değişimin ve dönüşümün de başkenti Ankara’mızın güzide ilçesi Gölbaşımız sanayi ve üretim noktasında olması gereken konuma maalesef ulaşamamıştır. Kapasitesinin altında, artılarını ekonomik gelişimine yansıtamamanın da bir kısır döngüye dönüşmesiyle üretim hacmi ve istihdam kapasitesi de sürekli durağanlık göstermektedir” dedi.

ATO Meclis Üyesi ve Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton Komitesi Başkanı Ali İhsan Güçlü, açıklamasına şöyle devam etti;

“Üreterek Dönüşen Ankara” organize sanayi bölgelerinin yoğun olarak bulunduğu bir şehrimizdir. Son 30 yılını dikkate alırsak büyük atılımlar ve alt yapı yatırımları sayesinde geldiği noktayı görürüz. Bilimsel ve teknolojik temelli üretime yönelik değişim ve dönüşüm dikkat çekici boyutlardadır. Endüstriyel ve tarımsal üretimde eş zamanlı bir gelişme göstermektedir. Ankara merkez ve ilçelerinde 8'i tamamlanmış ve faaliyet gösteren OSB 5'i kurulum sürecinde toplam 13 OSB ile ülkemiz ekonomisine büyük güç katmaktadır. Ostim OSB başta olmak üzere ASO 1, 2 ve 3, İVEDİK OSB, BAŞKENT OSB, Polatlı Ticaret Odası OSB, Dökümcüler İhtisas OSB, Şereflikoçhisar OSB, Çubuk Hayvancılık İhtisas OSB, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB gibi farklı doluluk oranlarına sahip organize sanayi bölgelerimiz sayesinde on binlerce insanımız evine ekmek götürmektedir. Ayrıca binlerce firmamız bu organize sanayi bölgeleri sayesinde hem ticari faaliyetlerini yürütmekte hem istihdam oluşturmakta hem de ülke ekonomisine katma değer üretmektedir.

Ankara’mızı sanayi ve üretimin de başkenti yapmanın yolu entegre planlamaları yapmak, kollektif çalışma zeminleri oluşturmak ve beşerî sermayeyi en iyi şekilde değerlendirmekten geçer. Firmalarımızı uluslararası arenada rekabet edebilir hale getirmenin yolu alt yapı desteği vermekten geçer. Başkentimizin büyümesi yıllık ortalama %15 civarındadır. Buna uygun hedefler koymak ve kamu-özel sektör ortak hareket kabiliyetini yükseltmemiz gerekiyor.

Gölbaşı özelinde de bir organize sanayi bölgesinin eksikliği dikkat çekmektedir. Lokasyonu dikkate alındığında; lojistik imkanları ve çevre yolları bağlantıları ile mevcut sanayi ve üretim kuruluşları da dikkate alınarak, 1640 km karelik bir alanda uygun bir bölgenin ilgili ve yetkililerce tahsisi mümkün görülmektedir. Sanayi ve üretimin her türlü alanında faaliyet gösteren firmalarımıza Gölbaşımız ev sahipliği yapabilir. Savunma sanayindeki gelişimimiz dünya kamuoyunca bilinmektedir. Gururumuz olan firmalarımız, başta ASELSAN olmak üzere, sayıları onlarla ifade edilebilecek kuruluşlarımız ve işletmelerimiz dar bir alanda faaliyetlerini yürütmektedir. Ülkemizin lokomotifi olan bu firmalarımıza (tedarik üretimi yapan üreticilerimizi) Gölbaşımıza çekebilecek kamusal yatırımları el birliğiyle getirmeliyiz. Bütün bir ilçe olarak ortak bir vizyon ve çalışma ortaya koymalıyız. Gölbaşının 'beşeri potansiyeli' dikkate alınır ve 'artı yönleri' yetkililere iletilirse her türlü destek sağlanır kanaatindeyim. Hem ilçemizdeki genç işsizliğe bir çare olunur hem de her türlü eğitim beklenen ve hak ettiği desteği bulur. İlçe ekonomimiz kalıcı unsurlarla gelişmiş olur. ‘Yerli ve milli' sanayimizin ve üretimimizin merkez üslerinden birisi de Gölbaşımız olur.

Devletimize, milletimize, potansiyelimize ve iş yapabilme kapasitemize olan inancımız tamdır. Helalin, alın terinin ve emeğin kutsallığına inanan insanların iş birliği yapması şarttır. “Her uzun yürüyüş bir adımla başlar.” diyor ve bu yolda tüm paydaşların bir araya gelip “İLK ADIMI “atmasını tüm kalbimizle ve samimiyetimizle temenni ediyoruz"