Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran'ın sosyal medyadan paylaşım dikkat çekti.

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, ilçelerindeki su sıkıntısının bir an önce giderilmesi çağrısında bulunarak "Üzücü bir şekilde 2023 yılında ilçemiz mahallerinde hemşehrilerimiz hala taşıma su ile hayatlarını idame ettiriyorlar." ifadelerini kullandı.

Son iki aydır ilçelerinde mahallelerde su sıkıntısı yaşandığını ifade eden Buran, vatandaşlardan gelen mesajlar üzerine açıklama yapmak zorunda kaldığını aktardı.

Su sorununun sorumluğunun ve yetkisinin Ankara Büyükşehir Belediyesinde olduğunun altını çizen Buran şunları yazdı:

“Kıymetli hemşehrilerim,

Son iki aydır ilçemiz Mahallelerinde yaşadığımız su sıkıntısı sebebiyle, bu açıklamayı sizlerle paylaşma gereği duyuyorum.

SU Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda ve yetkisindedir. Hemşehrilerimiz SU sorununun çözülmesi için bizlere başvuruyor. Gerek sosyal medyadan gelen mesajları, gerek belediyemize gelen aramaları titizlikle takip ediyor; ilçemizdeki SU sıkıntısının giderilmesi için yetkili makam olan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik çağrımız oldukça nettir: Mahallelerimize acilen su sağlanarak vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Üzücü bir şekilde, 2023 yılında ilçemiz mahallelerinde hemşehrilerimiz hala taşıma su ile hayatlarını idame ettiriyorlar. İlçemizin bu sorundan bir an önce kurtulması için gereken adımların atılmasını talep ediyoruz.

Bu sorun çözülene kadar, konunun takipçisi olmaya kararlı bir şekilde devam edeceğiz”