Gölbaşı Belediyesi tarafından Gölbaşı’nın Eymir Mahallesi’nde hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Pisti'nin açılışına Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışa, Ankara Valisi Vasip Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Efkan Ala telgraf göndererek Gölbaşı Belediyesi’ni tebrik etti.

Gölbaşı Belediyesi tarafından Eymir Mahallesi’nde 6.100 metrekare üzerine kurulan Çocuk Trafik Eğitim Parkı; çocuklara trafik eğitiminin yanı sıra AFAD ve ilkyardım eğitimi verecek şekilde yapıldı. Alanda; 1 adet 3 derslikli eğitim binası, 10 adet özel yapım akülü eğitim aracı, 1 adet AFAD binası, 1 adet ilkyardım binası, 1 adet amfi, 1 adet gözetleme kulesi, 1 adet üst geçit, tam otomatik sinyalizasyon sistemi, 1 adet tren istasyonu ve tren yolunun yanı sıra 3 – 12 yaş trafik eğitim pisti bulunuyor.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi olarak, Gölbaşı’na yenilikleri getirmeye devam ettiklerini söyledi.

Başkan Şimşek açıklamasına şöyle devam etti; “Geleceğin bilinçli sürücü ve yayalarını yetiştirmek için, okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerinin uygulamalı trafik eğitim alabilmeleri için Çocuk Trafik Eğitim Pistini açtık. Pisti açtığımız alan pazar yeri olarak yapılmış ama bugüne kadar kullanılmayan bir yerdi. Buraya geldiğimizde alanın atıl bir halde olduğunu gördükten sonra buraya uygun bir proje geliştirmemiz gerektiğini düşündük. Çocuk Trafik Eğitim Pisti yapmaya karar verdik. İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İç İşleri Bakanlığından 1 milyon TL hibe aldık. Geri kalını da biz belediye olarak kendi imkanlarımızla yaptık. Evlatlarımızın geleceğinde faydalı olacak bir alanı Gölbaşı’mıza kazandırdık”

Konuşmanın ardından Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Çocuk Trafik Eğitim Pisti’nde eğitim gören çocuklarla bir araya gelerek kısa süren sohbetler gerçekleştirdiler.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın, Ankara’nın Başkent oluşunun 99.yılında açılması dolayısıyla, Anıtkabir, İlk Meclis Binası, tren garı gibi simgesel yapıların minyatürleri de park alanında yapıldı.