Gölbaşı’nda, Park Eymir Sakinleri Derneği (PASDER) ve Gölbaşı Belediyesi tarafından ‘Uçurtma Şenliği’ düzenlendi.

Şenliğe Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, PESDER Başkanı Arif Koruca, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Eymir Mahallesi’nde 6’ncısı düzenlenen uçurtma şenliği renkli anlara sahne oldu. Şenlikte Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kızılay, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay gibi kuruluşların açtığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek açılan stantları gezerek, bilgiler aldılar. Gölbaşı Belediyesi’de, çocuklara uçurtma hediye etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek daha sonra alanda kurulan mobil kan alma birimini ziyaret ederek, destek olmak amacıyla kan bağışında bulundu.

Burada bir açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Bartın'ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunarak, “Üzüntü ile başlıyoruz. Maden ocağında meydana gelen patlamadan dolayı üzüntü içerisindeyiz. Orada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Başkan Şimşek etkinlik hakkında ise “Bu yıl uçurtma şenliğimizin 6’ncısını yapıyoruz. Bunu Park Eymir Derneği ile beraber yapıyoruz. Aynı zamanda da İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile beraber bir farkındalık oluşturmaya gayret ediyoruz. İnsanların sağlıklı yaşamaları, sigarayı bırakmaları, KADES gibi birçok ünitelerinde burada bulunmasını sağlıyoruz. Buradaki insanlarımızı bilinçlendirmek için yapıyoruz. Bu tarz etkinliklerimiz devam edecek’ dedi.