93 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Güneş Enerji Santrali’nin (GES) inşa çalışmalarını 2024 yılında tamamlamayı hedefliyoruz.

Ayda yaklaşık 3 buçuk milyon TL elektrik ödemesi gerçekleştirdiğimiz belediyemizde tasarruf etmek için dört yıldır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçirilecek proje ile belediye bütçesinden yıllık 40 milyon TL’den fazla tasarruf sağlanacak. Başkan Şimşek’in talimatlarıyla çalışmaya başlayan Gölbaşı Belediyesi yetkilileri, mülkiyeti tamamen belediye ait Gökçehöyük Mahallesi’ndeki 93 bin metrekare alanda imar çalışmalarını tamamladı.

Gölbaşı Belediyesi  8 belediye arasında

Yaklaşık dört yıl süren çalışmaların ardından İller Bankasına kredi talebinde bulunuldu. İller Bankası proje hakkında fizibilite çalışması gerçekleştirerek, projenin gerçekleştirilebilir olduğuna karar verdi. Dünya Bankası tarafından “Yenilenebilir Enerji Projesi” kapsamında İller Bankasının kefaletiyle verilecek olan krediye Türkiye’de 100 belediye arasından sadece 8 belediyenin projesi uygun görüldü. Bu 8 belediyeden biri de Gölbaşı Belediyesi oldu.

“Projeden elde edilen kazanımlarla vatandaşlarımızın elektrik faturalarını ödeyeceğiz.”

Gölbaşı Belediyesi tarafından Gökçehöyük’te 93 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Güneş Enerji Santrali ile belediyenin bütün elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Şimşek “Biz bu proje ve finansmanı için dört yıldır uğraşıyoruz. Belediyenin güncel elektrik gideri aylık 3 buçuk milyon TL’dir. Bu izinleri aldık. Bütün çalışmalarını tamamladık. Kendi arazimizde imar çalışmalarını tamamladık. Gerekli fonu Dünya Bankası aracılığıyla bulduk. Bu 4 milyon 200 bin EURO’yu hepsini kullanmayacağız. Ama projenin tamamlanması 2 milyon EURO’yu bulacak. 93 bin metrekare alan üzerine 4.2 MW Güneş Enerji Santrali kuracağız. Bu sistemle belediye elektriğine para ödemeyecek ve 19 ayda kendini amorti edecek. Geri kalan kısmında elde edilen kazanımlarla Hilal Kart kullanan vatandaşlarımızın elektrik faturaları ödemede ve ihtiyaçlarını karşılamada sosyal destek olarak kullanmayı planlıyoruz” dedi.

2024 yılı ocak ayı meclis toplantısında belediye meclisine sunulan Güneş Enerji Santralinin kurulumunda kullanılacak olan düşük faizli 4 milyon 200 bin EURO kredi mecliste onaylandı. Düşük faizli kredi sadece bu proje kapsamında kullanılacak