Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Şehit ve Gazi Aileleri İftar Programı’na katıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi ailelerine özel İftar programı düzenlendi. Programa Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Kaymakam Refiki Ejder Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, Ülkü Ocakları Gölbaşı İlçe Başkanı Özer Polat, Gölbaşı’nda yaşayan gaziler, şehit ve gazi yakınları ile Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Başkanı Nesibe Aydın ve mütevelli heyeti katıldı.

Gölbaşı İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl’ün Kur’an Kerim tilaveti ile başlayan programda, Başkan Şimşek tek tek masaları dolaşarak ailelerle sohbet etti.

“ÇANAKKALE RUHU YOLUMUZU AYDINLATMAYA HEP DEVAM EDECEKTİR”

Ev sahibi Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, yaptığı konuşmada “Çanakkale deniz zaferimizin 109. Yıl dönümünü çok büyük bir coşkuyla kutladık. Dünya tarihinde eşine az rastlanır bir destanla Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanlarımızı rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu kahraman orduyu yönetmeye nail olan komutanlarımızı saygıyla anıyoruz. Bin yıllık vatanımız Anadolu’nun müdafaası için, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın dört bir yanından gelerek, gözlerini kırpmadan canlarını veren kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.  Bugünde vatan topraklarında sınırlarımızda ve sınır ötesinde, ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru ve devletimizin bekası için gece gündüz faaliyet halinde olan askerlerimize kolaylıklar diliyoruz. Çanakkale’de bu millet erkeğiyle kadınıyla, genciyle yaşlısıyla, öğrencisiyle hocasıyla tek vücut olarak düşmana geçit vermemiştir. Çanakkale’de yakılan ateş, milli mücadelemiz ve cumhuriyetimizin ilanı ile neticelenmiştir. Birliğimize, beraberliğimize sahip çıktığımızda yedi düvel üzerimize gelse de yıkılmayacağımızın ispatı olan Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecektir. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde bizi kırmayıp iftar programında bizlerle birlikte olduğunuz için, siz değerli gazi ve şehit yakınlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ezanın okunmasıyla oruçlar açılırken, misafirler Başkan Şimşek’e yoğun ilgi gösterdi. Fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmayan Başkan Şimşek, oruçların açılmasının ardından salondan ayrıldı.