Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda ‘Ankara’nın Yeni Şehir Merkezi Gölbaşı’ sloganıyla hazırlanan lansman toplantısında yeni dönemde yapılması planlanan projelerini açıkladı.

Salonun hınca hınç dolduğu toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Şimşek, “Gölbaşı Türkiye Yüzyılı vizyonu belediyeciliği ile Cumhuriyetin yeni yüzyılının yeni yüzü olacak ve ant olsun burada tüm yüzler gülecek. Gölbaşı, yeni projelerimizle Başkentin yeni şehir merkezi olacak. Gölbaşı kazanacak. Gölbaşı kesintisiz gelişimin meyvelerini toplayacak” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “İlçemiz çok büyük bir potansiyele sahip. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren liyakatsiz, özensiz ve gayretsiz belediyecilik uygulamalarının kurbanı olan bu potansiyeli, ilçemizin ve hemşerilerimizin refahına dönüştürmek için çalıştık. Hamdolsun şu an huzurunuza alnı ak, vicdanı rahat bir şekilde çıkabilmeyi işte bu gayret ve azme borçluyum. Bu 5 yıllık azim ve gayret sonucunda ne mi oldu? Gölbaşımız, 2019 2023 yılları arasında Türkiye’nin değeri en çok artan ilk 3 ilçesinden biri oldu” ifadelerini kullandı.

Başkan şimşek 2019’da seçim vaatlerinin yüzde 90’nı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Seçim vaatlerimizde olmayan Tulumtaş mağarasını, bilardo kompleksi, üniversiteler caddesini, buz pateni pisti, dağcılık salonu yoku bütün bunları biz yaptık. Birileri bunlardan rahatsız oldu. Yaptıklarımızdan bir tanesini yapsalardı dünyaya duyururlardı. Üzücü tarafı şu Dünya’yı bu kardeşiniz Gölbaşına getirdi. Vatandaşlarımızdan isteğim şu bana daha çok sahip olmaları”

Geçtiğimiz beş yılda gerçekleştirdikleri projeleri sinevizyon ortamında salonu dolduran vatandaşlara tek tek aktaran Gölbaşı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek, vatandaşlardan büyük destek aldı.

“Göreve geldiğimiz ilk beş yılda Gölbaşı’nı marka şehir haline getirecek somut adımlar attık” diyerek projeleri açıklamaya başlayan Şimşek gerçekleştirdikleri projeleri şu şekilde anlattı. 

MERKEZ MEYDANI VE CEMAL GÜRSEL CADDESİ ÇALIŞMALARI

“Gölbaşı’nın iki yakası Oğuz Kağan Destanı temasıyla tasarladığımız dev meydan projesi ile taçlandırdık. Cemal Gürsel Caddesinde alt yapı ve elektrik direklerini yenileyerek ışıl ışıl bir görünüm kazandırdık”

ÜNİVERSİTELER CADDESİ PROJESİ

“Bir üniversite ilçesi olan Gölbaşı’mızda halkımız ve öğrencilerimiz için sinema, anfi tiyatro, yaşam merkezi ve birçok marka mağazanın yer aldığı Üniversiteler Caddesini İnşa ettik. 70’li yıllarda 3 tane sineması olan bir ilçedeydik. 2000’li yıllara geldik. 77 bin öğrencinin olduğu ilçemizde bir tane sinema salonu yoktu. Hemen kampüslerimizin karşısında yer alan alanda biz Cumhur İttifakı üretken belediyecilikle imar değişikliği yaparak tapusunu belediyeye aldık. Şu an ki tapunun değeri 500 milyon TL, üzerine birçok marka mağazası, dört sinema salonu, bowling federasyonunu getirdik. Şu an ki değeri bir buçuk milyar TL’dir”

GÖLBAŞI ULUSLARARASI BİLARDI KOMPLEKSİ

“Gölbaşımızı sporun kenti yaparak, çocuklarımız ve gençlerimizin sağlıklı gelişmeleri için yanlarında olduk. Türkiye’de emsali olmayan Gölbaşı Uluslararası Bilardı Kompleksini ilçemize kazandırdık. Biz Cumhur İttifakı ve MHP üretken belediyecilik anlayışıyla Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açtık. Birileri bundan rahatsız olsun. Biz 2019’da hem Cumhurbaşkanımıza hem de Genel Başkanımıza bir söz verdik. Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açtık. Burada Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları bu tesiste oynanıyor. En son oynanan şampiyonaya 28 ülkeden sporcular Gölbaşı’na geldi”

100. YIL BUZ PATENİ VE TIRMANMA SALONU

“Gölbaşı Belediyesi olarak biz buz pateni pistimizi de açtık. Ankara’da sadece Gölbaşı’nda var. Türkiye dağcılık federasyonu sporcularının antrenmanlarını yapabileceği, çocuklarımızın tırmanma ve buz pateni ile tanışabileceği 100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonumuzu Gölbaşı’nda hizmete açtık. Biz çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Kapalı Spor Salonumuzu yenileyerek, Genel Müdürlüğün belirlediği standartlara getirdik”

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI

“Çocuklara trafik kurallarını öğreten aynı zamanda afet ve ilk yardım eğitimlerinin verildiği Gölbaşı’nın Eymir Mahallesi’nde 6.100 metrekare üzerine kurulmuş olan Çocuk Trafik Eğitim Parkını da hizmete açtık. Bu projemizde Ankara’da tek ve Türkiye’nin en donanımlı tesisi oldu”

Alanda; 1 adet 3 derslikli eğitim binası, 10 adet özel yapım akülü eğitim aracı, 1 adet AFAD binası, 1 adet ilkyardım binası, 1 adet amfi, 1 adet gözetleme kulesi, 6 adet dekor bina (Ankara simgesel yapıları),1 adet üst geçit, tam otomatik sinyalizasyon sistemi,1 adet tren istasyonu ve tren yolunun yanı sıra 1 adet 3 – 12 yaş Trafik eğitim pisti bulunuyor. Bisiklet yolları ile küçük şehir merkezi şeklinde tasarlanan Çocuk Trafik Parkı, 18 yaş grubuna kadar hitap edebilecek bir Trafik Eğitim Kompleksi açıldı”

TULUMTAŞ MAĞARASI

“Değerlerimize sahip çıktık. Gölbaşı’nın gizli hazinesi Tulumtaş mağarasının turizme açarak, sadece Ankara değil Türkiye turizmine katkı sağladık. Yol çalışmasıyla ortaya çıkan ve 5 milyon yıl önce oluşuma başlamış ve halen devam eden havasıyla insan sağlığına da faydası olan bir mağaradır. Doğa harikası Tulumtaş Mağarası, yatay mağara olma özelliği taşıyor.

Ayrıca Tulumtaş Mağarası’nda ziyaretçilere hizmet vermeye başlayan kafeterya kısa bir mola verme fırsatı sunarken, hediyelik eşya bölümünde de Tulumtaş Mağarası tasarımlı şapka, tişört, bez çanta, anahtarlık, termos, kupa, kalem, magnet, kırlent, yastık kılıfı gibi çeşitli ürünler bulunuyor”

GÖLBAŞI SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS MÜZESİ

“Gölbaşı’nda somut olmayan kültürel mirasın derlenmesi, değerlerin ve kültürün kuşaktan kuşağa aktarılarak korunması ve kültür turizmi potansiyelinin artırılması için Gölbaşı Belediyesi ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğiyle Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi oluşturulduk.

Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi karşısında yer alan 21 bin metrekarelik alandaki müze, Gölbaşı’yla adı özdeşlemiş andezit taşından inşa edildi. Ziyaretçileri her bölümünde farklı bir hikaye ile karşılayacak olan müzenin kuruluş sürecinde Gölbaşı’nın tüm köy ve mahallerinde detaylı bir alan araştırması yapıldı ve elde edilen veriler uygulama modellerine dönüştürüldü”

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÇALIŞMALAR

“Sağlıklı yaşam için adımlar attık. Gölbaşı’nı spor merkezi haline getirdik. Mahallelerimizde halı sahalar inşa ettik. Mogan Gölü, Millet Bahçesi ve Eymir Gölü güzergahında Ankara’nın en uzun köprülü bisiklet ve yürüyüş yolu yaptık. Mogan gölü sahile bisiklet yolu yaparak GÖLBİS akıllı bisiklet kiralama sistemini hayata geçirdik. Şehit Demet Sezen Spor Merkezi ve Rauf Denktaş kapalı yüzme yavuzunu yeniledik” 

 HİLAL KART İLE HEM İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HEM DE ESNAFIMIZA DESTEK OLDUK

“Hilal kart ile hem ihtiyaç sahiplerine hem de esnafımıza destek olduk. Biliyorsunuz birileri çıktı ilk yapan biziz dedi.2019 yılında göreve geldiğimizde hemen bu uygulamayı başlattık. İhtiyaç sahibi 2500 tane vatandaşımıza Visa kartı çıkarttık. Bu kart Gölbaşı yerel esnafında geçiyor. Vatandaşlarımız bu kartla ilaç, et, sebze meyve, traş olabiliyor. Çorba çeşmesi ile öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza ikramda bulunduk. Yüzlerce çocuğumuzu sünnet ettirdik. Ramazan ayında kesintisiz iftar yemekleri verdik. İhtiyaç sahibi ailelere kömür ve doğalgaz desteği verdik. Yeni doğan bebeklerimiz için hoş geldin bebek çantası hediye ettik. Taziye çadırları ile vatandaşlarımızın acılarına ortak olmaya çalıştık.”

ÖĞRENCİLERE DESTEKLER

“Öğrencilere ücretsiz okul servisi desteği verdik. Günlük 1700 öğrencimize servis hizmeti veriyoruz. Üniversite sınavına giren öğrencilerimizin sınav harçlarını biz veriyoruz. İlkokula başlayan öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz

Öğrencilerimize yönelik olarak geliştirilen “Yapay Zekâ Destekli Lise ve Üniversiteye Hazırlık Sistemi” ile öğrencilere destek olmak için uzaktan erişim desteğine dayalı öğrencilerin android tablet/cep telefonlarından günün her saatinde kendi şifreleri ile ücretsiz ulaşabilecekleri “Yapay Zeka Destekli” 100’lerce soruluk E-Dershane hizmete açtık.”

 EMEKLİ KONAĞI HAYATA GEÇTİ

“Yıllarca emek verip çalışma hayatını tamamlayan emeklilerin sosyal hayatını zenginleştirmek için; İlçemizde yaşayan ve emekli olmuş büyüklerimizin daha rahat bir ortamda sosyalleşebilmeleri, birlikte zaman geçirmeleri için Prof. Dr Fuat Sezgin Aile Yaşam Merkezi içerisinde “Emekli Konağı”nı hayata geçti”

“ENGELSİZ BİR GÖLBAŞI İÇİN ÇALIŞTIK”

“Engelsiz bir Gölbaşı için çalıştık. Engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmesini sağlayan Umutlu Yaşam Uygulama Merkezini hayata geçirdik. Engelli oyun alanları, engelli şarj istasyonları kurduk”

GÖLBEK HAYVAN BARINAĞI VE REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇTIK

“Gölbaşı Belediyesince 50 bin metrekare alan üzerine yapılan, bin 500 hayvan kapasiteli Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi açtık.

Gölbek Mahallesinde 45 gün gibi kısa bir sürede Gölbaşı Belediyesi kendine ait arazisinde, kendi imkanlarıyla ,50 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin en büyük ve en modern Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı.

Merkezde karantina alanı, kısırlaştırma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alanı, yem üretme tesisi, hayvan morgu, temizleme alanı, eğitim parkurları ve doğal yaşam alanları yer alıyor.”

“ÇAĞDAŞ BİR GÖLBAŞI İNŞA ETTİK”

“Çağdaş bir Gölbaşı inşa ettik. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan aynı zamanda Kurban Bayramı döneminde de faaliyette bulunan Ankara’nın en donanımlı ve çok amaçlı kurban ve fuar alanının hizmete açtık. Gölbaşı Oğulbey Mahallesi’ndeki Kurban Satış ve Kesim Merkezi çok amaçlı bir alan olarak öne çıkıyor. Uluslararası tarım ve hayvancılık alanı haline gelen tesis; sel, deprem gibi afet alanlarında toplanma alanı olarak ve tarım fuar alanı olarak da kullanılıyor.”

 

MAHALLELERİMİZE DEĞER KATTIK

“Kırsal mahallelerimizi doğalgaza kavuşturduk. 47 mahallemizin 42’sine doğalgaz götürdük. Bütün köylerimizin camilerine sıcak su sistemli güneş enerjisi kurduk. Okullarımıza da bu sistemi kurduk. Mahallerimize kültür merkezileri yaptık. Muhtarlık binaları yaptık. Can ve mal güvenliği için 956 adet Mobese kamarası kurduk”

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN YANLARINDA OLDUK

“Sağlıklı yaşam için vatandaşlarımızın yanlarında olduk. Sağlık Ocağımızda binlerce vatandaşımıza diş muayenesi yaptık. 5500 kişiye evde bakım hizmeti verdik. Çölyak hastası vatandaşlarımıza glutensiz un ve ekmek yardımında bulunduk.”

GÖLBAŞI’NIN 5G’SİNİ YAPTIK

“Gölbaşı’nın 5G’si ile beraber Gölbaşı’nı akıllı kent haline getirmeyi planlayan Gölbaşı Belediyesi, akıllı kent uygulamaları kapsamında; akıllı afet yönetimi, akıllı sulama, akıllı ulaşım gibi projeleri hayata geçirerek, vatandaşların daha güvenilir ve hızlı hizmet götürmeyi hedefliyor.

5G; genç, güvenli, geri dönüşüm, gelişmiş ve gelecek kelimelerini temsil ediyor. 5G ile beraber Gölbaşı’nı akıllı kent haline getirecek olan Gölbaşı Belediyesi, büyük veri ve yapay zekâyı kullanarak kaynak verimliliği sağlayıp tasarruf ederek ilçedeki yaşam kalitesini artırdık.”

ARAÇ KİRALAMA YÖNTEMİNE SON VERDİK

“Araç kiralama yöntemine son vererek, belediyecilik hizmetlerinde kullanılmak üzere kendi öz sermayemizle 136 araç aldık. Bu araçları almasaydık. Yıllık 120 milyon TL’yi krallık araçlara verecektik. Kendi araçlarımızı 47 milyon liraya aldık.  Bugün bu araçları almaya kalksanız 900 milyon verecektik. Yıllık 120 milyon paradan kurtardık. O parayı sosyal belediyecilik alanında vatandaşlarımız için harcıyoruz”

İNCEK EK HİZMET BİNASI, KONKASÖR ALANI VE EMİSYON TESİSİ, GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

“Belediyede ki resmi hizmetlerin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için İncek Ek Hizmet Binamızı hizmete açtık. Konkasör alanını kurduk. Konkasör makinesini de aldık. Konkasör Alanı ve Emisyon Tesisini kurarak kendi asfaltımızı kendimiz ürettik. Gölbaşı belediyesi olarak 2 buçuk yılda çok işler başardık. Allaha hamd olsun. Belediyemizin kendi elektriği karşılamak amacıyla Gökçehöyük mahallesinde kendi arazimizde 5 watt Güneş Enerji Santrali kurma izinlerini aldık. Belediyemizin elektrik tüketimi aylık 4 milyon TL’dir. Aylık 2 watt belediye kullanacak geri kalanı da enerji olarak satacağız. Belediye bundan sonra elektrik faturası ödemeyecek elde ettiği parayı da dar gelirli ailelerimizin doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyecek.

PANDEMİN GÖLBAŞI’NI YENMESİNE MÜSAADE ETMEDİK

“Pandemi döneminde kimseyi yalnız bırakmadık. Hayatı üretimi durduran pandemin Gölbaşı’nı yenmesine müsaade etmedik. On binlerce hijyen seti, gıda kolileri ve esnafımıza maddi yardımlarda bulunduk.”