Salonun hınca hınç dolduğu toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyyup Yıldız, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, MHP MYK Üyesi İbrahim Çiftçi, Oğuz Yılmaz ve Kadir Şekerci, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Ülkü Ocakları Gölbaşı İlçe Başkanı Özer Polat, partilerin il ve ilçe yöneticileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları, iş insanları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve MHP Manisa Milletvekili, Grup Başkanvekili Erkan Akçay telgraf göndererek başarılar diledi.

Programda bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı üzerinde bir oyun oynandığını ifade ederek şu açıklamayı yaptı;

“Gölbaşı üzerinde bir oyun oynanıyor. Ankara’nın 25 ilçesinde, Türkiye’nin her tarafında var ama özellikle Gölbaşı üzerinde oynanan oyundan bahsetmek istiyorum. Hanı şuanda beş yıldır orda oturup Ankara’ya zerre hizmet yapmayan, hiç iş yapmadığı halde çok iş diyen bir belediye başkanı var ya, bizlere galipte Ankara’nın tüm ilçelerinde özellikle milliyetçi muhafazakar kesimde ben partili değilim, milliyetçi, muhafazakârım deyipte, geçen dönem bizim camiamızda oy alan varya , Onu geçen ki genel seçimlerde gördük değil mi. Daha açık ifade ile ben CHP’li değilim diyen var ya, genel seçimlerde CHP adayı ile birlikte Türkiye’de gitmediği ilçe ve il kalmadı. O akşam İstanbul büyükşehir belediye başkanıyla birlikte Ankara büyükşehir belediye başkanının televizyon ekranında o parodilerini ve çarpıtmalarını gördünüz. Siyasetin alasını yaptılar. Particiliğin alasını yaptılar. Sayın cumhurbaşkanımızı oradan indireceklerini söylediler. Bu millet Allah’ın izni ile izin vermedi hiçbir zamanda vermeyecek. Buradan Gölbaşı’ndan bunlara hadlerini bildirecek miyiz? 31 Mart akşamında Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Genel başkanım Devlet Bahçeli, bizde bu belediye başkanlarının hem İstanbul’da hem de Ankara’da genel seçimlerde yaptıkları hadsizliklerin hesabını sorduk. İstanbul’u, Ankara’yı, Gölbaşı’nı da sizlere hediye ediyoruz. Kabul buyurun diyecek miyiz?”

Cumhur İttifakına gönül veren vatandaşlara da “oyuna gelmeyin” uyarısında bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Karakaya,

“Gölbaşı’nda birileri Cumhur İttifakının paydaşı olarak, oy istiyorlar. Ama daha bir gün Cumhur İttifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayına ağızlarını açıp oy istememişlerdir. Bu oyunlara gelmeyin. Gölbaşı Cumhur İttifakı adına önemli bir yerdir. Oyunları başkadır. Birileri Gölbaşı’nda partisini bırakıp başka bir partiye, oradan da başka bir partiye giderek aday oluyor. Niye koltuk mu? 15 yıl önce aynı koltuğu MHP aynı şahıslara vermiştir. 15 yıl sonra bir koltuk uğruna bir yerlerde aday olarak, birilerinin tezgahına geliyorlar. Oturup şapkalarını önlerine koymaları lazım. Gölbaşı’nın birilerin kurduğu tezgaha alet olarak, peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Ama Allah’ın izni ile cumhur ittifakı AK Partililer MHP’liler vatanını bayrağını sevenler buna izin vermeyecektir. Zaman az, çok çalışarak oyunları bozmamız lazım. 31 Mart akşamı cumhur ittifakı olarak Gölbaşı’nın beş yılını daha alıp gece gündüz çalışmamız lazım. Birilerinin Gölbaşı’nı ikinci Çankaya yapmalarına izin vermemiz lazım. Oynanan oyun budur. Biz bilmiyor muyuz incek’e Çankaya’dan 20 bin seçmenin aktarıldığını. Konya yolunun iki tarafında oturup oyunlara gelmeyin”

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş “Kirli bir ittifak yaptılar”

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ise birlik beraberlik mesajları vererek;

“Ayırmadan ayrışmadan 31 Mart tarihinde canla başla Gölbaşı’nı almaya kararlı mıyız? 2019’da ittifak olarak girdik. Ama o dönemde bazı konularda farklı oylar çıktı. Belediye meclisi ile belediye başkanı arasında farklı oylar çıktı. Gölbaşı’nda belediye meclisi için hangi oyu verdiysek Gölbaşı Belediye Başkanı içinde aynı oyu kullanmak zorundayız. Kirli ittifak peşinde koşanlara, kandil ittifakını resmileştirenlere oy vermeyi içine sindiremeyenlere diyorum ki gelen ülkenin bekası için bir araya gelmiş, bir olmuş iki liderin yaptığı gibi herkese ulaşıp kirli ittifakları ortaya çıkarmamız lazım. Kandil ve mecliste ki destekçisi diyor ki bunu desteklememiz lazım. İstanbul’da bir kirli ittifak yaptılar. PKK’nın gösterdiği birini İstanbul’da bir ilçede CHP’li belediye başkan adayı yaptılar. İstanbul’da çoğunluk sağlayabilmek adına PKK’nın gösterdiği isimleri CHP’den meclis üyesi adayı yaptılar. Bunların hepsini görüyoruz. Görenlerde anlatmak mecburiyetindeler. İnşallah tüm Gölbaşı’nda ve Türkiye’nin her noktasında aynı oyun çıkması için gayret göstereceğiz.  Vebali var. Belediye meclisine oy verip Gölbaşı Belediye Başkanına vermezsek” dedi.

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan “Gölbaşı’na çok büyük hizmetler gelecektir”

MHP Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan ise Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Turgut Altınok ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek için katılımcılardan destek sözü alarak şu ifadeleri kullandı;

“Bugün gerçekten Gölbaşı çok güzeldi. Belediye başkanımızın da bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar ortadadır. Kendisine, Milliyetçi Hareket Partisini ve Cumhur ittifakına yakışır bir şekilde bugüne kadar yapmış olduğu hizmetleri de bundan sonra ki dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Turgut Altınok ile beraber Gölbaşı’na çok büyük hizmetler vereceklerdir.”