Gölbaşı Belediyesi'nin yeni dönem ilk toplantısı Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın Meclis Başkanlığı'nda toplandı.

Seçimi kazanan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın göreve başlamasının ardından Gölbaşı'nda yeni dönem başladı.

Gölbaşı Belediyesi birinci dönem ilk toplantısı, Gölbaşı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı.

Meclis başkanlığını Başkan Yakup Odabaşı’nın yaptığı meclis toplantısına, yeni dönem meclis üyeleri, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yeni dönem ilk meclis toplantısının açılış konuşmasını Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yaptı.

Odabaşı, “Önümüzdeki 5 yıl Gölbaşımıza şeffaf bir şekilde hizmet edeceğiz. Seçimi kazandığımız gün parti rozetini çıkartacağız demiştik ve çıkardık. Gölbaşı’mızı eşit şekilde, birlik ve beraberlik içinde yöneteceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Odabaşı “Demokrasi gereği 31 Mart'ta bir yerel seçimi yaşadık. En büyük mutluluğumuz kazasız belasız seçimleri atlatmış olmamız. Buradan seçim boyunca huzurumuz ve güvenliğimizi sağlayan güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum, Gölbaşılı hemşehrilerime de ayrıca en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Allah nasip ederse önümüzdeki 5 yıl Gölbaşımıza şeffaf bir şekilde hizmet edeceğiz. Seçimi kazandığımız gün parti rozetini çıkartacağız demiştik ve çıkardık. Gölbaşı’mızı eşit şekilde, birlik ve beraberlik içinde yöneteceğiz. Meclis üyelerimizden de beklentimiz parti rozetlerini çıkartarak, Gölbaşı’mızı ortak akılla yönetmemizdir. İnşallah sağlıklı, huzurlu Gölbaşımıza yakışır bir meclis dönemi yaşarız.” diye konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, konuşmasında vefat eden Gölbaşı eski meclis üyesi Osman Karaaslan ve eski belediye başkanı Cevdet Kara’yı rahmetle andı.

Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. Mecliste başkanvekilleri, kâtip üyeler, encümen üyeleri ve meclis komisyonlarının seçilmesi için oylama yapıldı.

Meclis, siyasi partilerin grup başkanvekillerinin konuşmalarının ardından son buldu.

Hüseyin çakmak “Gölbaşı İçin Azim ve İnançla Çalışacağız”

CHP grubu adına söz alan CHP Gölbaşı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak ise gerçekleştirilen seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, seçimin sukut içinde geçmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Çakmak “yeni dönem Gölbaşı için yepyeni bir başlangıç anlamına geliyor. Hep birlikte Gölbaşı’nı dahada ileriye taşımak için büyük bir azim ile çalışmaya hazırız. Gölbaşı’nın her köşesini kalkındırmak ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için projelerimiz hazır. Bu projeleri hayata geçirmek için meclis üyelerimizle birlikte siyasi görüş ayrımım gözetmeksizin el ele vererek azim ve inançla çalışacağız. Her zaman vatandaşlarımızın yanında olacağız”

CHP Gölbaşı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak son olarak Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü kutladı.

Ali İhsan Güçlü “Sandık demokrasinin vaz geçilmez bir unsurudur”

BBP adına söz alan Ali İhsan Güçlü, “Sandık demokrasinin vaz geçilmez bir unsurudur. Gölbaşı halkıda 31 martta iradesini sadığa yansıtmıştır. Halkın tercihi başımızın özerinedir. Sandıktan daha büyük bir güç tanımıyoruz. Bütün Gölbaşı halkı bilsin ki biz BBP partisi grubu olarak Gölbaşı’nın gelişmesi için üzerimize düşen ise onu yapacağız. Belediye meclisleri sadece bir şeye karşı çıkılan ya da her şeye karşı çıkılan yerler değildir.  Bizler bu şuurla hareket edeceğiz. Gölbaşı’na ve ülkemize yaralı gördüğümüz her şeyde sonuna kadar destek vereceğiz.”

BBP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü gençlerle ilgili yapılacak olan projelerin tamamında yer almak istediklerini belirterek; “Gölbaşı’mızda bulunan ve nüfusun yüzde otuz beşini oluşturan gençlerimizle alakalı yapılacak olan projelerin tamamında paydaş olmak istiyoruz. İlçemizde gerçekleştirdiğimiz projelerinde zaman içerisinde önerge olarak sizlerle paylaşacağız.”

Uğur Mirza “Gölbaşı için her doğru karara destek vereceğiz”

Gölbaşı belediyesi MHP Meclis Grubu adına söz alan Uğur Mirza ise “31 Mart yerel seçimlerinin Gölbaşı’mıza hayırlı olmasını diliyorum. MHP grubu olarak öncelikle şunu belirtmek istiyorum.  Gölbaşı için alınacak her türlü olumlu karara biz grup olarak belediyemize destek vereceğiz. Yapılması gereken eleştirilerde de yapıcı eleştirilerle burada Gölbaşı meclisinde varlığımızı belli edeceğiz. İnşallah gölbaşımız için hayırlı olan beş yılı birlikte geçiririz. 2019 ve 2024 yılları arasında gölbaşımız için güzel kararlar alındı ve alınan kararlarda tüm siyasi parti temsilcileri birçoğunda ortak karar verdi. Bu yılda inşallah gelecekte insanların güzel bir şekilde anacağı bir meclis olsun istiyorum.