Gölbaşı Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin, tüm ev ihtiyaçlarını huzurlu ve rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için faaliyete geçirdiği Hilal Kartlara 1000 TL yatırıldı. Yerli ve milli TROY ödeme sisteminin kullanıldığı Hilal Kartlarla vatandaşlar Sosyal Market ve anlaşmalı yerlerden alışveriş yapabiliyor.

Gölbaşı Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin önemli bir örneği olan Hilal Kart uygulaması devam ediyor. Standart yardım kolisi anlayışından sıyrılarak, dinimizin gereği olan ‘Sağ elin verdiğini, sol elin görmemesi’ düsturundan yola çıkan Gölbaşı Belediyesi, Hilal Kartlara, her ay düzenli olarak 1000 TL yüklüyor. İhtiyaç sahiplerinin Sosyal Market ve anlaşmalı yerlerden alışveriş yapabildiği yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibinin Hilal Kartlarına aralık ayı yüklemeleri de yapıldı.

Gölbaşı Belediyesi, yaptığı anlaşmalarla Hilal Kart sahiplerinin zincir marketler yerine yerel esnaftan alışveriş yapmasını sağlıyor. Destek ödemeleriyle ihtiyaçlar giderilirken, yerel esnafa da katkı sağlanıyor.

Yerli ve Milli Sistem

Hilal Kartların en önemli özelliği ise TROY ödeme sisteminin kullanılması. Özellikle Gazze’de yaşanan zulmün ardından İsrail destekçisi global ödeme sistemlerini boykot eden bir çok belediye TROY sisteme geçerken, Gölbaşı Belediyesi Türkiye’nin yerli ve milli ödeme aracı olan TROY sistemi Hilal Kart uygulamasını faaliyete aldığı andan itibaren kullanıyor.

“Aklın yolu bir”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “TROY ödeme sistemine geçilmesi kararını biz aylar öncesinden vermiştik. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamların ardından birçok belediye TROY ödeme sistemine geçti. Aklın yolu bir derler,  alınan kararlar bizleri mutlu etti. Global ödeme sistemlerinin yöneticilerinden İsrail’in zulmüne yönelik herhangi bir açıklama gelmedi. Tüm belediyeleri yerli ve milli ödeme sistemi TROY’a geçmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.