Gölbaşı’nın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci, açıklamalarda bulundu.

“PANDEMİ VE EKONOMİK KRİZ”

‘Asli görevimiz Gölbaşı’nın sorun ve sıkıntılarını gündeme taşımak, onların çözümü ve sonuca ulaşması için çaba sarf etmektir’ diyen GÖL-DER Başkanı Demirci “Malum 2020 yılında pandemi hadisesi ile karşı karşıya kaldık. Uzunca bir süre bütün ülkeyi ve bizi de etkileyerek yaşam şartlarımızı değiştirdi. Yaşam kalitemizi düşürdü ciddi bir mücadeleye girdik çok şükür hafif sıyrıklarla kurtardık. Akabinde ciddi bir ekonomik kriz ülkemizde patlak verdi. İki buçuk yıldır onun mücadelesi içinde bunu yaşıyoruz. Günlükten haftalıktan vazgeçtik saat başı yaşıyoruz. Dolayısıyla Gölbaşı ile ilgili sorunlara çok eğilme fırsatımız olmadı daha doğrusu canımızın derdine düştük” dedi.

EN BÜYÜK SORUN OTOPARK

Olumsuz şartlara rağmen İdarecilerle sürekli istişare halinde olduklarını vurgulayan GÖL-DER Başkanı Gürsel Demirci “Uzun süren bir Konya Yolu çalışması oldu akabinde ondan önce refüj, kaldırım falan derken çevredeki esnafımız yoruldu onlarla birlikte bizde yorulduk ister istemez hepimizi hırpaladı işlerimiz düştü. Şu anda geldiğimiz son nokta da merkezde en büyük sıkıntımız otopark olarak gündemde. Bununla ilgili de mevcut belediyemiz ne tür çalışmalar yapıyor detaylı bit görüşme fırsatımız olmadı. Bizlerle bin araçlık bir kapalı otopark yapılacağı yönünde bilgi paylaşımı oldu.  Yerel seçimlerde adaylardan da çözüm üretmelerini paylaşmalarını bekliyoruz. Mogan Gölü temizliği bir şekilde yapıldı. İlçemiz yeni hastanesine kavuştu” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı’nın sorunlarına yönelikte açıklamalarda bulunan Demirci, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Gölbaşı'nda öncelikli olarak otopark ulaşım sorunu hat safa da ciddi derecede bunun sıkıntısını yaşıyoruz. İkincisi de fahiş fiyatta olan konutlar artık dar gelirli insanların konut sahibi olması her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Yüksek faizlerle birlikte hatta imkansız hala geldi. Düşük maliyetli arsalar üretilmeli. Düşük maliyette inşaatlar yapılmalı dar gelirli insanların konut sahibi olması için çaba sarf edilmeli. Belediye başkan adaylarımız ne çalışmalar yapacaklar bekliyoruz. Gölbaşı Ankara'nın en yakın ilçelerinden biri ama yüz ölçümü olarak Türkiye’nin ikinci büyük ilçesi hizmet alanı çok geniş en uzak mahallesi 65 - 70 km uzaklıkta merkeze bağlı mahallelerimiz var. Değişen büyükşehir yasasıyla birlikte büyükşehir ve ilçe belediyelerinin sırtına büyük bir yük bindirildi. Düşünün buradan kalkıp 70 km uzaklıktaki bir yerin çöpünü alıp geleceksiniz bir gününüz gidiyor arada. İster istemez hizmette de aksamalar oluyor”

Dernek olarak pandemi sürecinde yaklaşık 150 aileye sıcak yemek aynı ve nakdi yardımda bulunduklarını da vurgulayan GÖL-DER Başkanı Demirci “Sel felaketi, depremler, yangınlar bunların tamamına GÖL-DER olarak imkanlarımız ölçüsünde destek olduk." dedi.