İlk Adayı Yeniden Refah Açıkladı: Salih Aydemir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gölbaşı için belediye başkan adaylarının Salih Aydemir olduğunu açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’ni temsil edecek 1 büyükşehir, 1 il, 5 belde, 42 ilçe adaylığı olmak üzere toplamda 49 belediye başkanı adayını açıkladı.

Fatih Erbakan tarafından açıklanan 49 kişilik listede Gölbaşı Belediye Başkan Adayı olarak Salih Aydemir’de yer aldı.

Yeniden Refah Partisi Gölbaşı belediye başkan adayı Salih Aydemir, açıklamanın ardından Gölbaşı’nda çalışmalarına başladı.

Yeniden Refah Partisi Gölbaşı belediye başkan adayı Salih Aydemir, esnafı ziyaret etti. Ziyarette, esnafa hayırlı işler dilendi, sohbet edildi ve daha güzel Gölbaşı için fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretleri kapsamında açıklamalarda bulunan Salih Aydemir; “Bugün esnaflarımızı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledik. Gölbaşı’na güzel hizmetlerle buluşturup marka bir şehir haline getirmek en büyük hedefimdir” dedi.

Salih Aydemir kimdir

4 Temmuz 1972 Gölbaşı Tepeyurt köyü doğumlu, Hatıplar sülalesindendir.

İlkokul eğitimini Tepeyurt köy okulunda, ortaokul ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır.

Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi’nde İşletme bölümünde yapmıştır. İkinci üniversite olarak Adalet Meslek Yüksekokulu’nu bitirmiş, akabinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yüksek lisansını tamamlamıştır.

Akademik kariyerinin yanında kendisinin birden fazla alan ve konuda uzmanlık sertifikaları bulunmaktadır. Aralarında en dikkat çeken ve önemli olan ülkemizde çok az kişiye verilen Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığınca düzenlenen Eğiticilerin Eğiticisi sertifikasıdır ki bu sayede birçok Terörle Mücadele Polisinin eğitiminde önemli katkısı olmuştur.

İş hayatına değinmek gerekirse Emniyet Genel Müdürlüğünde uzun yıllar çalışmıştır. 15 Temmuz darbe girişimin sırasında görevli bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğünü darbecilere karşı savunurken girdiği çatışmada yaralanarak Gazilik mertebesine ulaşmıştır.

Bu hizmetinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyasına layık görülmüştür. Yaklaşık 25 yıllık memuriyet hayatını 2019 yılı sonlarında kendi isteği ile emekli olarak tamamlamıştır. Emekli olmasının ardından kendisine ait olan Araştırma Analiz Yazılım Şirketinde uzmanlık alanlarında danışmanlık ve kamu kurumlarına bilirkişilik yapmaktadır.

Ülkemizin ve Dünyanın en büyük sorunlarından olan; Uluslararası Terörün Finansmanı, Karapara Aklama, Terör Örgütleri konusunda uzmanlığı bulunan Salih AYDEMİR zaman zaman bu konularda akademik ders vererek yeni neslin gelişmesine katkı sağlamaya devam ederek kariyerini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın önderliğindeki Millî Görüş Hareketi çizgisinde Siyasi hayatına Yeniden Refah Partisi Çankaya İlçe Başkanlığında Teşkilat başkanı olarak başlamıştır. 2023 yılında yapılan Milletvekili seçimlerinde Yeniden Refah Partisi Ankara 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanlığı yapmıştır.

Gölbaşı Tepeyurt köyünde bulunan arazilerinde tarım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir.  Salih Aydemir evli ve üç çocuk babasıdır.