Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirdiği dördüncü oturumunda Gölbaşı ilçesi Tulumtaş Mağarasını meclis gündemine taşıdı. Meclis, gündeminde değerlendirme neticesinde "Gölbaşı ilçesi Tulumtaş Mahallesi'ndeki Tulumtaş Mağarası'na ziyaretçilerinin kolay ulaşım sağlayabilmeleri için seferler düzenlenmesi kararı aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Murat Ilıkan'ın hazırlayıp verdiği önerge belediye meclis komisyonunda ele alınarak, oy birliği ile kabul edildi.

EGO İle Kolay Ulaşım                                                                       

Belediye meclis komisyonun hazırladığı Raporda, “Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; Gölbaşı İlçesi Tulumtaş Mahallesi’nde bulunan Tulumtaş Mağarası sadece Ankara için değil, İç Anadolu Bölgesi’nde de benzeri bulunmamasından dolayı tüm bölgemiz için büyük bir önem taşımaktadır. Gölbaşı Belediyesi’nin uzun süren gayretler neticesinde gün yüzüne çıkardığı bu kıymetli alana Ankaralı tüm hemşehrilerimizin rahatlıkla gelip gidebilmeleri için bu noktaya toplu ulaşım seferlerinin başlatılması, oraya yakın bölgelere hareket eden seferlerin sayılarının çoğaltılması komisyonumuzca uygun görülmüştür” ifadelerine  yer verildi.

Komisyonda başka konuların da değerlendirilerek karara bağlanmasına ilişkin şu ifadelere yerildi: “Komisyonumuzca yapılan incelemeler neticesinde; şehrimizde son zamanlarda metro istasyonlarında yaşanan intihar olayları güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini ön plana çıkarmıştır. Bu konu ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 10 Ekim 2022 tarihinde verilen önergede sadece bu istenmeyen durumlar değil genel olarak metro duraklarında yolcuların tren hatlarına geçişlerinin engellenmesi, bedensel engelli olan yolcuların tren hattına düşmesinin önlenmesi, kişisel eşyaların raylara düşmemesi, bekleyen yolcuların tren hızından olumsuz etkilenmemesi maksadıyla, uluslararası raylı sistemlerde yolcu güvenliğini sağlamak için peron ve hattı ayırmada kullanılan ‘peron ayırıcı kapı sistemi’nin uygulamasına geçilmesi talebinin belirtildiği, o günden bu yana bu konuda hiçbir adım atılmamakla birlikte metrolarda istenmeyen ölümlü kazalar ve olaylar yaşanmaya devam ettiği, ‘peron ayırıcı kapı sisteminin’ devreye sokulması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”