Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanları, aşırı sıcaklıklara karşı özellikle, yaşlıları ve çocukları güneş ışığının dik geldiği saatlerde sokağa çıkmaması konusunda uyarıda bulunuyor.

Ülke genelinde bugün ve yarın yağmur beklenmediğini dile getiren hava tahmin uzmanları bugün ve pazar günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağmur geçişleri görülebileceğini aktardı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini vurgulayan uzmanlar, vatandaşlara sıcaklıklara karşı dikkat etmeleri için uyarılarda bulundu.

Uzmanlar, özellikle güneş ışığının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yaşlıların ve çocukların dışarıya çıkmaması konusunda tavsiyede bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilendiği bölgeler de ise 3 gün boyunca yağış beklenmiyor ve mevsim normallerinin üzerinde bir hava sıcaklığının söz konusu olduğu vurgulandı.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden bir hava sıcaklığı beklenirken. İzmir'de ise bugün 39 derece, cumartesi ve pazar günü 37 derece civarında hava sıcaklığı olacak. İstanbul'da ise bugün 35 derece, cumartesi ve pazar günü 33 derece civarında hava sıcaklığı bekleniyor.

Tatil bölgelerine geldiğinde, Antalya'da 44 derece civarında bir hava sıcaklığı bekleniyor ve üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha yoğun bir şekilde hissedilecek.