Gölbaşı’nda restorasyon çalışmaları tamamlanan Tulumtaş Mağarası vatandaşların ziyaretine açıldı.

1992 yılında Ankara Çevre Yolu inşası için işletilen taş ocağında yapılan çalışmalar sırasında keşfedilen Tulumtaş Mağarası, Gölbaşı Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak ziyarete açıldı.

Tulumtaş Mağarası giriş ücreti yetişkinler için 30 TL, öğrenciler için ise 15 TL olarak açıklandı. Gaziler, Şehit ve Gazi yakınları ile 0-6 yaş arası çocuklar Tulumtaş Mağarası’nı ücretsiz olarak gezebilecek. Mağara, 5 Ağustos Cumartesi dâhil olmak üzere tüm vatandaşlar için ücretsiz olacak.

Gölbaşı Belediyesi, Vatandaşların Tulumtaş Mağarasını ziyaret etmeleri için servis hizmeti başlattı. Servisler Pazartesi ve cumartesi günleri TOKİ saat kulesi önünden Salı, çarşamba ve perşembe günleri İlçe Halk Kütüphanesi önünden 10.30 ve 14.30 saatlerinde servis hareket edecek.

Tulumtaş Mağarasını görmek için ziyarete gelen İstanbul Üniversitesi Emekli Emekli Öğretim Üyesi Mehmet Kara, " Güzel bir hizmet olmuş. Ben bu hizmeti gerçekleştiren emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. 5 milyonluk yıllık bir geçmişi ve yaşayan bir mağara burası yanı hala oluşumlar devam ediyor. Peri bacaları tipinde manzaralarda görüyoruz. Gerçekten harika bir hizmet olmuş" dedi.

Bir diğer vatanda ise “Ben Tulumtaş mağarasını ilk kez görüyorum. 1992’de bulunduğunu öğrendim. Bugüne kadar kazandırılmaması büyük bir gaflettir” diyerek mağaranın turizme kazandıran Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı İncek, Hacılar ve Tulumtaş Köyleri arasında, Karayatak Mevkii’nde bulunan Tulumtaş Mağarası, yatay bir mağara olarak kollarıyla beraber yaklaşık 265 metre gezilebilir uzunluğa sahip. Mağara içerisinde, 467 metrekare yapı alanında kafe, hediyelik eşya, sinevizyon, bilet gişesi, mescit ve tuvalet olanaklarıyla hizmet verecek. 45 kişilik kapasitesi bulunan sinevizyon odasında ise mağarayı gezmeden önce ziyaretçilerin bilgilendirilmesi sağlanacak. Mağara alanında bulunan kafenin iç tasarımı, Tulumtaş Mağarası’nın sarkıt ve dikitlerinden yola çıkarak yapıldı ve bu sayede ortamla uyum sağlanmış oldu.