Gölbaşı Belediyesi ocak ayı olağan meclis toplantısı son oturumu Gölbaşı Belediyesi Meclis Salonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin ve önergelerin ardında mecliste gündem dışı söz alan CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sinan Acar, 27 aralık Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişini yıl dönümünü kutlayarak bir konuşma gerçekleştirdi.

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sinan Acar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Mustafa Kemal Paşa kurtuluş savaşının kazanılacağını o, gün Ankara’da bir kez daha anlamış, kendine ve Türk halkına olan güveni bir kez daha tazelenmiştir. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 13 yıl dönümünde sarf ettiği ‘Ankara’ya geldiğimden sonra ki mücadele hayatımda, hürriyet ve bağımsızlığın aşığı kahraman Ankara halkının gösterdikleri vefa ve yardımları her vakit minnetle anarım’ sözleri her şeyi çok güzel ifade etmektedir. Atatürk ve silah arkadaşlarının nasıl ki Anadolu insanının yokluk koşullarında dahi dişinden, tırnağında artırarak verdiği mücadele ile kurtuluş savaşının kazanmışsa bizlerde bugün koşullar ne olursa olsun umutsuzluğa kapılamayız. Umudu yeşertmek ve herkesin mutlu olacağı Türkiye’yi inşa etmek için Atatürk ve Ankara’ya geldikleri günkü azim ve ruha sahip olmak zorundayız. İyi ki geldin. 103 yıl önce geldin. Ankaralıların ve tüm ulusun günlünden hiç gitmedin.  Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberinde Ankara'ya gelen Heyet-i Temsiliye üyeleri ile İstiklal Savaşı'mızın kahramanlarını rahmetle anıyor, tüm Ankaralı hemşerilerimi sevgiyle selamlıyorum" dedi.