Yaşayan bir alan olarak planlanan ve yapılan Gölbaşı Belediyesi Sıfır Atık Eğitim Merkezi’ne Ankara’nın dört bir yanından öğrencilerin ziyaretleri devam ediyor. Merkezin son ziyaretçileri TOKİ Şehit Hakan Can Anaokulu öğrencileri oldu.

Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü organizasyonunda merkezi gezen öğrencilere, geri dönüşüm ve sıfır atık temalı eğitimler uygulamalı olarak verildi. Öğrencilere, iklim krizi, su ve kuraklık konusunda bilgiler aktarıldı.

Merkezdeki toplanma salonunda ‘sıfır atık’ temalı animasyon filmini izledikten sonra bahçeye çıkan öğrenciler, belediye çalışanları tarafından atık malzemelerden yapılan nesneleri inceledi. Öğrenciler ayrıca atık malzemelerin toplandığı ve atıkların kompost makinesinde geri dönüştürüldüğü alanları gezdi.

“Çocuklarımız için ne yapsak az”

Atık Getirme Merkezi’nin eğitim yuvası hâline geldiğini vurgulayan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Geri dönüşüm merkezimizde verilen eğitimler okullarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Her gün öğrencilerimiz merkezimizi ziyaret ediyor. Merkezimize olan ilgi bizleri mutlu ediyor. Okullardan gelen talepleri değerlendirerek, programlar çerçevesinde öğrencilerimizi merkezimizde ağırlıyoruz. Bilinçli bir birey yetiştirmenin önemine her zaman vurgu yapıyoruz. Evlatlarımızın burada aldıkları eğitimler, gelecekte hayatlarına etki edecek. Biz onlar için buradayız. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak az.” diye konuştu.