Gün boyu Pursaklar Belediyesine bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde geçiren özel gereksinimli vatandaşlar, bir yandan sosyalleşirken bir yandan da el becerilerini geliştiriyor.

Başkan Ertuğrul Çetin, göreve gelir gelmez ilk icraat olarak ilçede yaşayan özel gereksinimlilerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla faaliyete geçirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Pursaklar Belediyesi, vatandaşların motor becerilerini geliştirmeye devam ediyor.

‘‘Sevgi dolu hizmetlerle engelleri aşarak engelsiz bir Pursaklar için çalışmaya devam edeceğiz’’

Özel gereksinimli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve gündelik hayata daha kolay adapte olabilmeleri için sosyal ve kültürel alanda birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Göreve gelir gelmez ilk iş olarak Özel gereksinimli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına Engelsiz Yaşam Merkezimizi hizmete açtık. Merkezimizde özel gereksinimli bireylerin; spor, müzik, drama, el becerileri gibi etkinliklerle güvenli bir ortamda huzurlu ve eğlenceli vakit geçirmeleri sağlıyoruz. Sevgi dolu hizmetlerle engelleri aşarak engelsiz bir Pursaklar için çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlendiği merkezde, özel gereksinimli bireyler uzman eğitmenler eşliğinde ebru sanatı, karakalem, resim çalışmaları ile el becerilerini geliştirirken, sosyal yaşama adaptasyonunun sağlanması için çalışmalar yürütülüyor.