Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulu öğrencileri, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde Ankara'ya özgü endemik bitkiler, Ankara Keçisi, Ankara Kedisi, Ankara Güvercini ve Ankara Tavşanı’nın bulunduğu Endemik Vadi’yi gezdi.

Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi’de düzenlenen etkinliğe, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, öğrenciler ve hayvanseverler katıldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, çocuklara hayvan sevgisinin aşılanmasının önemine değinerek, " Biz bu alanı oluştururken aslında hayal ettiğimiz tablo buydu. Bir taraftan çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak, soyu tükenmekte olan hayvanların soy takibi ve çocukların toprak ve tabiat bilgisini bir arada göre bilecekleri bir alan oluşturmaktı. Bunun için üç yıldır da çalışıyorduk. Burası sadece bir gezi alanı veya park değildir. Burada eğitimler veriliyor. Milli Eğitimle yaptığımız protokol çerçevesinde ilçemizde ki okullarda ki bütün çocukları servislerle alarak bu alanda Fen Bilgisi ve Tabiat Bilgisi dersleri veriyoruz" dedi.

Pursaklar Belediyesi Nezaket Okulunun Türkiye’de ilk olduğunu belirten Başkan Çetin, “4-6 yaş arası çocuklara adab-ı muaşeret kuralları, doğa sevgisi, kültürel derslerin verildiği okullarımız var. Küçük yaşta doğayla barışık, hayvanları seven ve kendiyle barışık nesiller yetiştirebilirsek, ülkemizin geleceğine emin adımlarla gitmek anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan öğrencilere daha sonra Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi’de bulunan hayvanları elleriyle beslediler.