Belediye Başkanı Ramazan Şimşek başkanlığında Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştiren meclis, AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin de katılımıyla ortak bildiri yayımladı.

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği Ülkeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin aleyhine birtakım faaliyetlerde bulunmakta ve Sn. Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin, kabul edilemez, edep ve adaba uymayan iftiralar yapmaktadırlar.

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı ve Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Wolfgang Kubicki, partisinin bir seçim etkinliğinde cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesini şiddetle kınıyor ve misli ile iade ediyoruz. Siyasi nezakete aykırı, diplomatik dil ile uyuşmayan, hezeyan dolu ifadeler için Almanya Federal Meclis Başkanı Sayın Bärbel Bas’tan özür bekliyor, Alman Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner’dende bu şahsın istifasını talep etmesini istiyoruz.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Yunanistan tarafından ABD'nin Verdiği zırlı araçların Ege Denizi’nde bulunan ve uluslararası hukuk ile gayri askeri statüye sahip adalara yerleştirilmelerine ilişkin, sorumsuz, taraflı, ve hukuksuz bir şekilde ‘’ABD menfaatlerinin esas alındığını söylemiştir.’’

Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaaletlerini yok sayan, müttefiklik ruhuna aykırı, uluslararası antlaşmalara uymayan, iki NATO ülkesi arasında tarafsızlığını koruyamayan bu beyanları esefle karşılıyor, unutmayacağımızı taraf olan ülkelere duyuruyoruz.

Son günlerde ABD'nin Suriye’deki terör örgütlerine verdiği silahlar ile askeri techizatın, Kıbrıs’ta tarafsızlığını yitirerek Kıbrıs Rum Bölgesi’ne vermeyi taahhüt ettiği silahlar konusunu, Ege’de iki ülke arasında çıkarmaya çalıştığı çatışma ve savaş planlarının farkındayız ve izliyoruz. Rusya ve Ukranya arasında başlattığı savaş’ın bir benzerini de Türkiye ve Yunanistan arasında yapmaya çalışması insanlık suçudur. Bu konuda Yunanistan'ı uyarıyor, gittiği her yere kan ve gözyaşı götüren Amerika Birleşik Devletleri'ni şiddetle kınıyoruz. Bu davranışın hem NATO’nun ve hem Birleşmiş Milletlerin Birliği'ni zedelediğini düşünüyoruz.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile yaptığı görüşmede, "Fransa'nın Yunanistan'ı açıkça ve kararlı bir şekilde Türkiye'nin tehditlerine karşı desteklediğini" söylemiştir. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki Ege’de tehdit oluşturan Yunanistan’dır.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e diyoruz ki; kendi ülkelerinizin ve kendi insanlarınızın yaşadığımız coğrafya’da özgür, huzurlu ve mutlu yaşamaları için mücadele etmeniz gerekirken, ABD'nin çıkarcı, sömürücü, kanlı çıkarlarına alet olmayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür ve Türk Milleti'nin menfaatlerini korumak için kararlıdır. Test etmeyin sonuçları sizler için hayır olmaz. Bu kan kokan ve yanlış ifadeleriniz için sizleri kınıyor ve ikaz ediyoruz.

252 vatandaşımızı şehit ederek Yunanistan’ın kaçan hain Fetö Terör Örgütü mensuplarına yataklık yaptığı yetmiyormuş gibi bir de onları televizyon kanalları aracılığı ile canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Sn. Cumhurbaşkanı aleyhine beyanlarda bulundurmaları dostlukla bağdaşmamaktadır. İki ülke arasında bulunan antlaşmalar gereği iade etmeleri gereken bu teröristlerin iadesini yapmayıp bir de basın yayın organlarında Türkiye Cumhuriyeti aleyhine beyanlarda bulundurulması müttefiklik ruhu ve dostluğa yakışmamaktadır. Biliyor ve inanıyoruz ki bu konuda Yunanistan’da yaşayan ve aynı coğrafyayı paylaştığımız Yunanistanlılarda rahatsızdır. Bu sebeple o yayınlarda bu terör örgütü mensuplarına eşlik eden yunan milletvekillerini ve Yunanistan hükümetini şiddetle kınıyoruz. Biz başkent Ankara’nın Gölbaşı Belediyesi Meclisi olarak; yukarıda ifade etmeye çalıştığımız konular ve ülkemizin ve milletimizin menfaatleri için her zaman devletimizin yanında ve destekçisi olacağız. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, Fransa, Almanya ve Yunanistan hükümetlerini bir kez daha bu kabul edilemez beyan ve davranışlarından dolayı kınıyoruz. Kamuoyuna, saygılarımızla Gölbaşı Belediye Meclisi"