Pursaklar Belediyesi tarafından ilçedeki kitapseverleri yazarlar ile buluşturan Pursaklar 2.Kitap Günleri vatandaşların yoğun ilgisi ile açılışını yaptı.

Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve ünlü yazarların okumaya dair düşüncelerini ilk ağızdan aktarmaları amacıyla düzenlenen Pursaklar 2.Kitap Günleri, büyük bir coşku ve ilgi ile açıldı.

Yaşam Merkezi’ndeki açılış törenine Ak Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir,  Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin,  Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, Ak Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, Mhp İlçe Başkanı Veysel Yıldırım katıldı.

‘‘Pursaklar’daki hemşehrilerimiz, eğitime, kültüre, sanata, okumaya büyük önem ve değer verdiğini bugün bir kez daha kanıtladı’’

Pursaklar 2. Kitap Günlerinin açılışına vatandaşların yoğun ilgi göstermelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Pursaklar’daki hemşehrilerimiz, eğitime, kültüre, sanata, okumaya büyük önem ve değer verdiğini bugün bir kez daha kanıtladı. Bizlerde onların ilgilerini hiçbir zaman boşa çıkarmayarak Pursaklar’da daha çok okuyan, ufku geniş nesillerin yetişmesi için kitap günleri gibi organizasyonlara ve etkinliklere ağırlık veriyoruz. 2.Kitap Günleri 10 gün süreyle devam edecek. İnanıyorum ki Pursaklar 2.Kitap Günleri, değerli yazarlarımız ve yayın evlerimizle tüm hemşehrilerimizi çok mutlu edecek’’ dedi.

‘‘Gençler! Kitap okumak sizlere çok şey kazandıracak, size yol ve rehber olacak’’

Açılış konuşmasında Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok; ‘‘Pursaklar Belediyesi kısıtlı imkânlara rağmen sanatta, kültürde Ankara’nın kalbi olma yolunda önemli atılımlarda bulundu. Pursaklar 2.Kitap Günleri de bu durumun en güzel örneklerinde birisidir. Gençler! Kitap okumak sizlere çok şey kazandıracak, size yol ve rehber olacak. Bir dönem Ankara, sanat ve kültürün başkentiydi. Ankara tekrar sanat ve kültürün başkenti olacak’’dedi.

Açılış konuşmaların ardından Pursaklar 2.Kitap Günleri alanındaki stantları tek tek gezen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ak Parti ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok ve beraberlerindeki heyet yayın evlerinin kitaplarını detaylıca inceledi.