CHP Gölbaşı 13. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. 3 adayın olduğu kongrede, Nazım Sağlam CHP’nin yeni ilçe başkanı oldu.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Divan seçimi yapıldı.

CHP Gölbaşı 13. Olağan İlçe Kongresi dilek ve temenni bölümünde yapılan konuşmalarla devam etti.

Ardında kongrede aday olan ilçe başkan adayları birer konuşma gerçekleştirdi.

Kongre öncesi birlik beraberlik mesajı veren Sağlam konuşmasında şunları kaydetti;

“Neden Aday Oldum;

Ayrıştırmadan birleştirici olmak için aday oldum. Gölbaşı’nda Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet halk Partisi’nin değerleri içerisinde, Demokratik ve toplumsal sorunlara katkı sunmak için aday oldum. 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’nin Yerelde İktidar Olması İçin aday Oldum. Herkese Partinin Kapısını Açmak İçin. Aday Oldum. Yeni Bir Yönetim Anlayışıyla, Yönetme Biçimini Değiştirmek İçin. Aday Oldum”

Sağlam, ‘ayrıştırmadan, küskünlük yaratmadan, iş birliği ve ortak akılla’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti;

‘Bizim CHP ailesi olarak rekabete değil elbirliğiyle iktidarı kazanmaya ihtiyacımız var. Mayıs ayında cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde hedefe ulaşamadık. Pek tabii ki hepimiz çok çalıştık. Ancak neticeye ulaşamamamızın gerçek sebeplerini tespit etmek zorundayız. Bu sorunların tartışılıp çözüm bulunacağı yerler ilçe kongreleri, il kongreleri ve büyük kurultaydır. CHP ailesinin sorunlarını sosyal medya mecralarında tartışmak partimize yarardan çok zarar vermektedir’ dedi.

Kongrede başkan seçilen Nazım Sağlam, " Bugün 281 delegemiz tüm Pazar günün buraya ayırarak kongremize katılım sağladı. Kongremiz çok güzel bir ortamda ve yapıcı bir şekilde gerçekleşti. Sonucunda da görevlendirmeyi aldık. Yapılacak çok işimiz var. Önümüzde uzun bir yol var Gölbaşı halkına ve Gölbaşı’na hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Nazım Sağlam, listesi: Hakan Acar, Sevgi Akkoç, Semiha Arıkan, Yasin Çağlayan, Deniz Çakmak, İzzet Divrikli, Hidayet Volkan Elüman, Ceren Erol, Birdal Doğu Kamber, Gülser Kaya, Mert Kılıç, Hikmet Kökbudak, Anıl Ali Köprülü, Refik Uzuner, Ahmet Serinoğlu, Selahattin Yazıcı

İl Delegesi listesi ise şöyle: Emel Çetinkaya, Servet Çimen, Ceren Eylül Elikesik, Hüseyin Güloğlu, Kübra Elmas Karaca, İbrahim Karaca, Duran Kılıç, Esra Zeynep Özdemir, Nazım Sağlam, Faysal Tetik, Serkan Uğurlu, Mehmet Yılmaz