Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Divan seçimi yapıldı.

“SEÇTİĞİMİZ İLÇE BAŞKANINA FETÖ’CÜ DEDİLER”

CHP Gölbaşı 13. Olağan İlçe Kongresi dilek ve temenni bölümünde yapılan konuşmalarla devam etti.

Dilek ve temenni bölümünde bir konuşma gerçekleştiren CHP eski Gölbaşı Belediye Başkanı Erdal Eren, yaptığı konuşma ile kongreye damga vurdu.

Bir önceki İlçe Başkanı Engin Eren’e parti içinde haksızlık yapıldığına dikkat çeken Erdal Eren, “Seçtiğimiz ilçe başkanına FETÖ’cü dediler, imam dediler, tarikatçı dediler. Benim ailemde tarikatçıda olmaz soysuzda olmaz, yolsuz da olmaz” dedi.

“ENGİN EREN’İN SUÇU NE”

İl başkanına seslenen CHP eski Gölbaşı Belediye Başkanı Erdal Eren, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Bugün il başkanımıza soruyorum; Engin Eren'i görevden almak için ne sebep vardı? Yine soruyorum suçu neydi? Yerel seçimlerde yerli yabancı davası güdülür. Artvinliymiş, Artvinli ne yapmış; Gölbaşı’nda belediyeyi kurmuş, liseyi getirmiş, ilçe olması için gençliğini vermiş, her şeyini vermiş, 10 yıl belediye başkanlığını yapmış Artvinli, suyu yok tapusu yok, imarı yok, yolu yok, o gezdiğiniz çevre yolunu ben açtım, mahkemelerde ben yargılandım. Ne diyorlar Engin Eren’i ile şikâyet ediyorlar, genel merkeze şikayet ediyorlar. Ne yapmış bu çocuk ya, işini bozmuş düzenini bozmuş, partisi için gece gündüz koşmuş, ölünün peşinden koşmuş, hastanın peşinde koşmuş, nişana gitmiş, düğüne gitmiş başka türlü nasıl ilçe başkanı olacaktı”

“HERKES MAL SAHİBİ OLDU”

Belediye meclis üyelerine yönelikte eleştirilerde bulunan Eren “Seçilmiş belediye meclis üyeleri vardı. Ne yaptılar, Gölbaşı için çıkıp konuşsunlar. Benim yeşil alan yaptığım yerlerde, herkes mal sahibi oldu. Yeşil alanları tuttular konuta açtılar”

ERDAL EREN’İN AÇIKLAMASININ TAMAMI VİDEODA