Gölbaşı Belediye Meclisi haziran ayı son oturumu gerçekleşti.

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi başkanlığında gerçekleşen son oturumda gündem maddelerinin okunmasının ardından meclis gündem dışı konuşmalarla sona erdi.

Gündem dışı söz alan MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Savaş Mülazimoğlu’da CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak’ın konuşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Savaş Mülazimoğlu; “Söyleyeceklerimi lütfen bireyselleştirmeyin Karabağ savaşında ‘Türkiye Suriye’den silahlı gerilla gönderiyor’ cümlesinin önünde ki isim Ünal Çeviköz, Kıbrıs’ta Türk askeri işgalcidir diyen yine Çeviköz’dür. Sınır ötesi operasyonlara hayır diyen parti Cumhuriyet Halk Partisidir.  Cumhuriyet Halk Partisinin altı okundan bir tanesinin milliyetçi olması kabul edilebilir. Ama demek ki içi boşaltılmış bir milliyetçilik haline dönmüştür.

HDP konusuna gelince biz dedik ki Selahattin Demirtaş teröristtir ve cezalandırılmalıdır. Burası bir hukuk devletidir. Milliyetçi Hareket Partisinin girişimi ile dava açıldı. Tutuklanması sürüyor. 52 kişinin kanı var ellerinde temizlemeye ve aklamaya çalıştığınız kişinin. 20 yıldır HDP niye var. Hukuk denen sistem böyle bir şey hukukun boşluklarından bu gayri yasal insanlar yararlanıyorlar. Bir şey yaptığınız zamanda Avrupa’ya Türkiye hukuk devleti değildir. Diye şikâyet ediyorsunuz. 

Birde belediye başkanları seçildiği zaman rozetlerini çıkartır ve biz bütün milletin başkanıyız derler. Ama gördük ki Ekrem İmamoğlu ile Mahsur Yavaş bütün milletin belediye başkanı olmadılar.  Bir de adil seçim meselesine gelecek olursak. Millet ittifakına bu 6 partinin yanı sıra 17 tane partinin daha destek açıklamalarını okudum. Bunlara ilave olarak Avrupa Birliği, ABD’yi de koyduğumuz zaman Cumhur İttifakının karşısında kimlerin olduğunu aziz milletimiz gördü. Ve yüzde 52 ile güvenini beyan ederek, yeniden seçti. Biz aziz milletimizin sağduyusuna inanıyoruz”