Gölbaşı Belediye Meclisi haziran ayı son oturumu gerçekleşti.

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi başkanlığında gerçekleşen son oturumda gündem maddelerinin okunmasının ardından meclis gündem dışı konuşmalarla sona erdi.

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Yaşlıoğlu ise CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak’ın eleştirilerine cevaben ; “Kandil ve Pensilvanya’dan yapılan açıklamaların hiçbirinde Cumhur İttifakına destek istenmiyor. Millet İttifakına destek isteniyor. MHP- AK Parti düzenin değişmesini istediler. Hal böyle olunca da partinizin terör örgütleriyle alınmasından daha doğal ne olabilir ki” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Yaşlıoğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

“Evet adil olmayan bir seçim süreci geçirdik. Çünkü bütün büyükşehirler sizdeydi. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve seçim günü büyükşehir ekipleri avukatlarla beraber tamamıyla sahadaydı. Bu acıdan bakarsak büyükşehrin CHP olduğu il ve ilçelerde adil bir seçim yaşanmadı. Bu doğrudur. Bir bakanın seçime müdahale etmesi ya da ekip göndermesi mümkün değildir. Bunu en kısa sürede yapacak olanlar belediyelerdir. Bunu’ da sahada yaşadık.

İkincisi terör ile ilgili söylemleri oldu. Şimdi Kandil ve Pensilvanya’dan yapılan açıklamaların hiçbirinde Cumhur İttifakına destek istenmiyor. Millet İttifakına destek isteniyor. MHP- AK Parti düzenin değişmesini istediler. Hal böyle olunca da partinizin terör örgütleriyle alınmasından daha doğal ne olabilir ki.

Diğer bir konu ise HDP’dir. HDP bize göre her zaman bir terör örgütünün siyasi temsilcisidir. Hiçbir zamanda Cumhur İttifakının birleşenleri ile bir arada olmamıştır.

Büyükşehirleri CHP kazanırsa sayaçları terör örgütü üyeleri okuyacak olmalarından bahsettiniz. Belki Ankara’da azdır ama İstanbul’da işe alınanların kimler olduğunu İç İşleri Bakanlığı yaptığı araştırmada kimlerin terörle iktisatlı olduğunu ve kimlerin dağ kadrolarında indiği açıkça ortaya çıkarmıştır.  İstanbul büyükşehir belediye başkanın paniklemesi de bana göre bu yüzdendir

Ülkemiz önemli bir seçimi geride bıraktı. Bunun sonucunda da 21 yıldır iktidarda olan Ak Parti ve cumhur ittifakına desteklerini bir kes daha gösterdiler. Bu seçim sonuçlarında Türkiye’nin çıkarları ile ters düşenler üzüldü. Kimler kazandı derseniz de iktidarıyla muhalefetiyle Türkiye kazandı. Öyle bir kazandık ki kimse kaybetmedi. Recep Tayip Erdoğan’ı kendine lider olarak gören tüm dünya mazlumları sevindi. Çok büyük bir pandemi dönemi geçirdik. Tüm üretim çarkları durdu. Bundan etkilenecektik. Etkilendik. İnşallah bütün bu olumsuzlukları yeni kabineyle birlikte atlatacağız”