Gölbaşı’nda AK Parti’den ilk resmi belediye başkanlığı aday adaylığı için başvuru gerçekleşti.

Aday adaylığı sürecini başlatan AK Parti’de hareketli günler yaşanıyor. 9 Kasım’da başlayan ve 22 Kasım’a kadar uzatılan aday adaylığı başvuruları devam ediyor. 

Şu ana kadar Gölbaşı’na AK Parti’den belediye başkanı aday adaylığı için ilk resmi başvuruyu Gölbaşı Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Aktay yaptı.

Aktay, önceki gün başvurusunu AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Mustafa Erdoğan’a takdim etti.

Mehmet Aktay, bugünde Cuma namazı sonrasında, destekçileriyle birlikte AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığına kadar yürüyerek dosyasını AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan’a teslim etti.

Burada bir açıklama yapan Aktay “Dava’mız gönül verdiğimiz Recep Tayip Erdoğan önderliğinde Allah’a çok şükür ki bu günlere geldi. Aday adaylığı sürecinde destek olan herkese teşekkür ediyorum. Cumhur ittifakının kararlara hareket edeceğiz. Yönümüzü çizmiş olduk. En azında bir başlangıç yapmış olduk. Doğru bir sistemle biz Gölbaşı’na talibiz. Hepimiz için hayırlısı olsun” dedi.

 AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan ise “Başvuru hayırlı olsun. Belediye başkanlığı aday adalığı sürecimiz 22 kasıma kadar devam edecek. Teşkilat temayül yoklamasının ise 26 Kasım’da gerçekleştirilecek. Ardından biz Gölbaşı İlçe Teşkilatı olarak saha çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

Mehmet Aktay Kimdir?

1966 yılında Gölbaşı’nda doğan Aktay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

2002 – 2012 yılları arası AK Parti Sanayi Komisyon Başkanlığı

2012 – 2014 AK Parti İlçe Başkan Yardımcılığı

2014 -2019 Gölbaşı Belediye Meclis Üyeliği

2019’dan itibaren AK Parti Üst Kurul Delege Üyesi olarak partime hizmet etmeye devam etmektedir.