İslami Gençlik Eğitim Medresesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (İGEM), Gölbaşı’nda sürdürdüğü eğitim hizmetlerine yenilerini ekliyor.
Dernek başkanlığını yürüten Fatih Mehmet Köroğlu, 2004 yılından bu yana Gölbaşı’nda ikamet ediyor. Aslen Sivaslı olan Köroğlu, hafızlık ve Arapça eğitimini İstanbul’daki medreselerde tamamladı.
Eskişehir ve Bursa İlahiyat fakültelerinden mezun olan Köroğlu, aynı zamanda medrese müderrisliği yapıyor.
İGEM Derneği, Gölbaşı merkezde yer alan dernek binasında gündüzleri kadınlara, akşamları ise erkeklere yönelik Kur’an-ı Kerim, pratik Arapça ve dini sohbet dersleri düzenliyor.
Dernek ayrıca Hacılar Mahallesi’nde kız öğrencilere yönelik hafızlık kursu hizmeti de sunuyor.
Son olarak Gölbek Mahallesi’nde uzun süredir kullanılmayan iki büyük bina, erkek öğrenciler için hafızlık ve Arapça eğitimi verilmek üzere yeniden düzenlenerek İGEM Gölbek Temsilciliği adıyla hizmete açıldı.
İGEM Derneği, Gölbaşı’nın farklı mahallelerinde dini eğitim faaliyetlerine devam ediyor.