Gölbaşı Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerinin, tüm ev ihtiyaçlarını huzurlu ve rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için faaliyete geçirdiği Hilal Kartlara yatırılan miktar 1000 TL’den 1500 TL’ye yükseltildi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla Gölbaşı’nda kimseyi yalnız bırakmayan Gölbaşı Belediyesi, standart yardım kolisi anlayışından sıyrılarak faaliyete geçirdiği Hilal Kartlara yatırılan yardım miktarında artış yaptı. Gölbaşı Belediye Meclisi’nde alınan kararla yardım miktarı 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkarıldı. Yaklaşık 2 bin Hilal Kart sahibi, Sosyal Market ve anlaşmalı yerlerden alışveriş yapılabilecek.

Yerel esnafla anlaşma

İlçede faaliyet gösteren esnafla görüşen Gölbaşı Belediyesi, Hilal Kart sahiplerinin zincir marketler yerine yerel esnaftan alışveriş yapmasını sağladı. Hilal Kart sahipleri ‘Bu iş yerinde Hilal Kart geçerlidir’ stickerı bulunan iş yerlerinden alışveriş yapabiliyor. Bu sayede vatandaşlar desteklenirken, yerel esnafında kazanması sağlanıyor.

Yerli ve milli sistem

Hilal Kartların en önemli özelliği ise TROY ödeme sisteminin kullanılması. Türkiye’nin yerli ve milli ödeme aracı olan TROY sistemi Hilal Kart uygulamasını faaliyete aldığı andan itibaren kullanıyor.

Güle güle harcasınlar’

Hilal Kart’ın dayanışmanın önemli bir örneği olduğunu belirten Gölbaşı Belediyesi Başkanı Ramazan Şimşek “Göreve geldiğimiz günden, bugüne Gölbaşı’nda kimseyi yalnız bırakmamak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz.  Sosyal belediyecilik ve sosyal hizmet uygulamalarımızla hemşehrilerimizin hayatına dokunuyoruz. Hilal Kart uygulamamızla da standart koli yardımı anlayışından kurtularak, vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa onu almasını sağlıyoruz. Hilal Kart uygulamasıyla vatandaşlarımızı desteklerken, yerel esnafa da kazandırıyoruz. Meclis’te aldığımız kararla 1000 TL olan yardım miktarını 1500 TL’ye yükselttik. Vatandaşlarımız güle güle harcasınlar. Belediye olarak her zaman yanlarında olduğumuzu unutmasınlar” dedi.