Hacı Bayram Veli Üniversitesi Engelli Bireyler için Görsel Sanatlar Eğitimi Araştırma Uygulama Merkezi, Gençlik Araştırma Uygulama Merkezi ve Gölbaşı Belediyesi Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında resim çalıştayı gerçekleştirilmiş ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim ve görsel iletişim tasarımı öğrencileri gönüllü olarak UYUM öğrencilerine eşlik etmişti.

 Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve diğer fakültelerden öğrenciler ve akademisyenler, “100. Yıl Kapsamında Tramvay Nostaljik Turu” etkinliğiyle Gölbaşı’nı gezdi. Öğrenciler gezi sırasında ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak manzara eşliğinde nostaljik tramvayda güzel görüntüler oluşturdu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, "Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerde her zaman ilçemizdeki üniversitelerimizle iş birliği içinde çalışıyoruz. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Hacı Bayram Veli Üniversitesi HEGSEM ve Gençlik Uygulama Merkezi’nden sorumlu akademisyenler, yerel yönetimlerin üniversitelerle iş birliği içinde olmasının, engelli bireyler ve gençlerin ilişkisi açısından önemli olduğunu vurgulayarak; “Gölbaşı Belediyemizin desteğini her zaman arkamızda hissediyoruz. Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek’e ve belediyemize teşekkür ederiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla öğrencilerimizle beraber hem onların Gölbaşı’nı tanımaları hem de ilçemize olan aidiyet duygularının gelişmesi amacıyla bu turu düzenledik. Çok güzel bir gezi oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.