Gölbaşı'ndaki Değişimi  Dolmuşçu Anlattı

“4 YIL İÇİNDE GÖLBAŞI MUHTEŞEM DEĞİŞTİ”

Gölbaşı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek, dolmuşa binerek ulaşım esnafı ve yolcularıyla bir araya geldi.

 Vatandaşlarla ve esnafla sık sık bir araya gelen Başkan Şimşek, bu kez dolmuşa binerek ulaşım esnafının sorunlarını dinledi.

Gölbaşı-TOKİ dolmuşuna binen Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'i karşısında gören şoför ve yolcular şaşkınlıklarını gizleyemedi. Dolmuş esnafı, Gölbaşı'nda oturmadığını ancak son 4 yılda yaşanan değişime şahit olduğunu ifade ederek Başkan Şimşek'e teşekkür etti.

Gölbaşı'nda yaşamamasına rağmen her gün gelip gittiği için değişimi fark eden dolmuşçu, Başkan Şimşek'in yaptığı hizmetleri bir bir sayarak, "Kaldırımları döşedin, kaldırım taşlarını yaptın. TOKİ’ye asfalt attın, bisiklet yollarını yaptın, gölün kokusunu temizledin. Mağarayı açtın, tramvayı yaptın, bilardo kompleksini yaptın. Burada yaşamıyorum ama yemin ediyorum şu 4 yıl içinde Gölbaşı muhteşem değişti. Bazı arkadaşları diyor ki ‘Üst geçidi Karayolları yaptı.’ 25 senedir Karayolları yapsaydı. Ramazan başkanı mı beklediler yapmak için? Üniversiteler Caddesi ışık yoktu, ışık! Kız çocukları gidip gelemiyordu. Şimdi cıvıl cıvıl," şeklinde konuştu.

Dolmuşta seyahat eden bir yolcu, tramvay projesinin bazı caddelerde trafiği engellediğini söyledi. Başkan Şimşek ise tramvayın gelmesiyle birlikte değişen bir şey olmadığını belirterek, tramvayın geçtiği alanda esnafın kendi araçlarını park ettiğini dile getirdi.

Şimşek, "Biz tramvayı koymakla dükkanların önünü açtık ve nostaljik bir hava yarattık, dükkanlara değer kattık. Burada duran arabalar esnafın kendi arabaları. Aynı güzergahtan gidiyor tramvay, bir şey değişmedi. O raylar döşenmese zaten bir şerit araba vardı. Bakmayın siz algı yaratıyorlar. Çünkü tramvayın geçtiği alanda araçlar park ediyordu. Kimin araçlarıydı? Esnafın kendi araçlarıydı. Gelen müşteri yine yan tarafa park ediyordu. Değişen bir şey olmazdı," şeklinde konuştu.

Başkan Şimşek'in dolmuşçu esnafı ile yaptığı diyalog sosyal medya sayfasından yayınlanırken video binlerce kişi tarafından izlendi.