Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Örencik Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek; esnafa büyük katkı sağlayan, ücretsiz hizmet veren Nostaljik Tramvay’ın ikinci etabının Örencik’e yapılacağını ve yeni bir rekreasyon alanı kazandıracaklarını söyledi.

Göreve geldiği ilk günden itibaren, Gölbaşı’nın her mahallesini, bölgesini adım adım gezen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Örencik Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

 Toplantıya MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, Gölbaşı Belediyespor Başkanı İbrahim Karagöz, Örencik Mahallesi Muhtarı Lokman Çakır, mahalle başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantı öncesi meşalelerle karşılanan Başkan Şimşek, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Vatandaşla tek tek selamlaşan Şimşek, çocuklarla ilgilenmeyi de ihmal etmedi. Çocuklara oyuncak dağıtan Başkan Şimşek, fotoğraf çekilmek isteyenleri de geri çevirmedi.

Konuşmasına; “2019 yılında yine sizlerin destekleriyle dualarıyla yola çıkmıştık.” sözleriyle başlayan Başkan Şimşek “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin ve Genel Başkanımız, Liderimiz Devlet Bahçeli beyin takdiriyle görevlendirildik. Allah da nasip etti, belediye başkanlığı görevine geldik. Belediye başkanı adaylığı dönemimizde ne vaat ettiysek yüzde 90’ını yaptık. Cumhur İttifakı olarak bunları başardık. Pandemi, depremler, orman yangıları, savaşlar nedeniyle belediye başkanları 2,5 yıl çalışamadı. 2,5 yılda ise ne vaat ettiysek, çoğunu yaptık.” dedi.

“HEM GELİR HEM TASARRUF TEDBİRLERİNİ ARTTIRICI HAMLELER YAPIYORUZ”

Başkan Ramazan Şimşek, belediye bütçesini arttırmak için hamleler yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Gelir gelmez yaptığımız hamlelerle 150 Milyon olan belediye bütçemizi, bugün 1 Milyar 675 Milyon 180 Bin liraya çıkardık. Bizim geldiğimizde araçlarımız kiralıktı, şu an tüm araçlar belediyemizin malı, Gölbaşı halkının da mülkü oldu. 136 araç aldık, bir kuruş kiraya para vermiyoruz. Kiradan elde ettiğimiz kar yıllık 120 Milyon lira. Araçlarımızı 47 Milyona almıştık, bugün aynı araçları almaya kalksanız 900 Milyona alıyorsunuz. Kim kazandı, hepimiz Gölbaşı kazandı. Kurban alanımız yoktu. Göreve geldiğimizde yerini belirledik, Ankara’nın en modern Gölbaşı Fuar ve Kurban Alanı’nı yaptık. Bu alanın bulunduğu 104 dönümlük bir arsayı Gölbaşı Belediyesi’nin adına tahsis ettirdik. Bugünkü arsa değeri 1 Milyar. Burada ayrıca 3 yıldır, Uluslararası Tarım Fuarı düzenliyoruz. Tarım Fuarı sayesinde herkes Gölbaşı’na geliyor. Uluslararası firmalar Gölbaşı’na geliyor. En son yaptığımız Tarım Fuarı’nda 220 firma, 450 marka, 100 binin üzerinde insan Gölbaşı’na gelmiş. Hem gelir hem tasarruf tedbirlerini arttırıcı hamleler yapıyoruz, hem de belediyeye mal kazandırıyoruz. Üniversiteler bölgesindeki arsayı ticari alana dönüştürdük. O dönemdeki piyasa değeri 500 Milyon Lira, bugünkü değeri 1 Milyar 500 Milyon Lira. Biz satmıyoruz, alıyoruz. Bu hamleler Gölbaşı’na, hepimize değer katıyor.”

“BİRİLERİ KONUŞSUN AMA BİZ İŞ YAPACAĞIZ”

Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açan projelere imza attıklarının altını çizen Başkan Şimşek; “Biz dünyada tek olan bilardo kompleksini yaptık. Dünya, Avrupa, Türkiye, Gölbaşı’na geliyor. En son eylül ayında gerçekleştirilen organizasyona 28 ülkeden sporcu geldi, 178 ülkede canlı yayınlandı. Gölbaşı’nın ismini dünyaya duyuruyoruz.  Tulumtaş Mağarası’nı açtık. Seçim beyannamemizde vaat etmedik ama Cumhur İttifakı olarak biz yaptık. Birileri konuşuyor, birileri konuşsun ama biz iş yapacağız, konuşmayacağız. 47 tane taşra mahallemizin 42 tanesine doğal gaz götürdük. Bütün mahallerimize kamera sistemi yerleştirdik. Köylerdeki camilerin hepsine güneş enerjili sıcak su sistemi kurduk. Mahallelerimizin yüzde 90’ının imarını tamamladık. Yüzme salonlarımızı en modern hale getirdik. Kreşlerimizi, kütüphanelerimizi açtık. Yürüyüş yollarımızı bisiklet yollarımızı yaptık. Bunları biz Cumhur İttifakı olarak 2,5 yılda yaptık.” dedi.

“TRAMVAYIN İKİNCİ ETABINI DA ÖRENCİK’E GETİRİYORUZ”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yeni projelerini de paylaşırken; “Fuar alanımızın yanına et entegre tesisimizi tamamladık. Su Kesen Deresi’nin sağını solunu yeşil alan, park haline getireceğiz. Devlet Su İşleri derenin ıslah edilmesiyle ilgili ihalesini yaptı, biz de etrafını yapacağız. Örencik’e kadar gelen projemizde, rekreasyon alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, hanım lokali, çocuklarımıza kreş olacak. Tramvayın ikinci etabını da Örencik’e getiriyoruz.” dedi. Başkan Şimşek, Gölbaşı için gece gündüz çalıştıklarına vurgu yaptı.

Program, alkışlar ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.