İnsani Değerler Hareketi Derneğinin öncülüğünde Gölbaşı Akçakuzu Eğitim Kültür ve Sanat Derneği’nin ev sahipliğinde Filistin’de yaşanan zulme karşı tepkileri, yapılması gerekenleri dile getirmek için on sivil toplum kuruluşunun başkan ve üyelerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Yöneticiliğini İnsani Değerler Hareketi Derneği Genel Sekreteri Vedat Ali İnam’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın ve Anadolu Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü katıldı.

Düzenlenen Panelde bir konuşma yapan Vedat Ali İnam’ın“Türk Milleti tarih sahnesinde var olduğu günden beri her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olmuştur. Yahudiler, 1290'da İngiltere'den, 1340'ta Bavyera'dan, 1492'de İspanya'dan, 1497'de Portekiz'den kovulduğunda sadece Osmanlı Devleti'nin onlara kucak açmışsa, Nazi zulmünden kaçan Yahudilere de Türkiye Cumhuriyeti Devleti kucak açmıştı. Tıpkı Peygamber efendimizin içinde yer aldığı Erdemliler Topluluğu’nun 589 yılında ilan ettiği gibi ‘zulüm kimden gelirse gelsin zulme karşı durmak, zulme uğrayan kim olursa olsun yanında olmak’ Türk Milletinin karakteri olmuştur. Bu nedenden ötürü “ZULME HAYIR” diyebilmek için, 10 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek bir panel düzenlemek istedik” dedi.

Konuşmacılardan Anadolu Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa GÜÇLÜ, hak ve emek mücadelesi vermek için kurulan konfederasyonunun tüm üyelerinin tek yürek ve tek ses halinde Filistin’de yaşanan mezalime “soykırıma” insanlık dramına her platformda karşı durduğuna, durmaya devam edeceğine vurgu yaptı. Bugün olduğu gibi bundan sonra da dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulme, insan hakları ihlallerine, hukuksuzluğa karşı durmaya devam edeceklerini, yerelde ya da ülke genelinde yapılacak her türlü eylem ya da etkinliğe destek vereceklerini ifade etti.

Gazi Üniversitesi öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan AYDIN, İlk Kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın bizim gönül dünyamızdaki yerinden, kuruluşundan, 144 dönümlük alan üzerine kurulan yapının mimari özelliklerinden, Ayet ve hadislerde Mescid-i Aksa’dan ne şekilde bahsedildiğinden, üç dinin ortak değeri olan bu mukaddes beldenin  tarih içinde  ele geçirilme çabalarından bahsettiği konuşmalarında İslam Dünyasının Yahudilere bakışı, Siyonizm’in etki alanlarını, Siyonistlerin Filistin’de toprak ele geçirme süreçlerinin nasıl yaşandığı hakkında bilgi dolu aydınlatıcı açıklamalarda bulundu.

Panele Katılan Anadolu-Sen Konfederasyonu   Genel Başkanı Mustafa GÜÇLÜ , Akçakuzu Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Murat KURT, Bahçelievler Mahallesi Yardımlaşma ve Çevre Derneği Başkanı,Mustafa Yazı, GÖLDER Başkanı  Gürsel Demirci, Gölbaşı Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Yasin Ünal, Gölbaşı Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet AKTAY, Hacılar Köyü Kültür  ve Yardımlaşma Derneği Başkanı     Hasan Tatlı ,İnsani Değerler Hareketi Derneği Genel Başkanı   Ali İhsan GÜÇLÜ,Türk Kızılay Gölbaşı Şubesi Başkanı Hasan KANTAROĞLU, Yesevi Hareketi Ankara Şubesi Başkanı Hamza BOZKURT her zaman ve her durumda mazlumun yanında zulmün karşısında duracaklarını, haklı Filistin davasında ellerinden gelen ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Geniş bir katılımın olduğu panel şehitler ve tüm mazlumlar için okunan Kur'an-ı Kerim ve edilen dualarla sona erdi.