GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-05-2023 12:59   Güncelleme : 13-05-2023 13:08

Gölbaşı’nda Tarım ve Hayvansal ürünler kermesi yapıldı

Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde, Karaali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yıl sonu kermesi düzenledi.

Gölbaşı’nda Tarım ve Hayvansal ürünler kermesi yapıldı

Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde, Karaali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yıl sonu kermesi düzenledi.

Yoğun ilginin olduğu kermeste öğrenciler tarafından yetiştirilen çiftlik tavuklarından elde edilen yumurtalar ve fideler satışa sunulurken, öğrenci ve velilerin hazırladığı yöresel ev yemekleri çeşitleri sergilendi.

Karaali Yazlık Mahallesinde bulunan okulun bahçesinde düzenlenen kermesin açılışına Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Okul Müdürü Meral Akın, Karaali Yazlık Mahalle İrfan Erdem öğretmenler, öğrenci ve öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Lisenin bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Okul Müdürü Meral Akın, “Her canlıda olduğu gibi insanoğlu da yaşamını devam ettirebilmek için beslenmek zorundadır. İnsanların yaşamını devam ettirebilmelerini sağlayan temel besin maddelerini hayvansal ve bitkisel ürünlerden karşılanmaktadır.  Bunun içinde tarım ve hayvan yetiştiriciliği son derece önem arz etmektedir. Okulumuz 2020 yılında bünyesinde tarım ve hayvan yetiştiriciliği olmak özere iki alanda eğitim öğretime açılmıştır. Amacımız insan neslinin devamı için gerekli olan tarımsal faaliyetlerde ve hayvan yetiştiriciliğinde bilinçli alanında uzman iyi uygulamalar yapan sağlıklı, özgüvenli nesiller yetiştirmektir” ifadelerini kullandı

Öğrencilerden Muhammet Emin Demircan da “Hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı alanında eğitim almaktayım. Hayvan yetiştiriciliği ve hayvan sağlığı toplumumuzda önemli bir yere sahiptir. Gıda ürünleri, giyim, ilaç gibi alanlarda kullanılan hayvansal ürünler ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaktadır.  Bu hayvanların doğru bir şekilde yetiştirilmesi bakımlarının yapılması ve sağlık acısında kontrolleri üzerinde durulması gereken bir konudur” dedi.

Okulun Öğrencilerden Fevzi Emirhan Çiftçi ise “Tarım sektörünün insanlık için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Gıda üretimi dünya nüfusunun artmasıyla birlikte dahada önemli bir hale geliyor. İkinci olarak tarım çevre dostu bir sektör olduğunu fark ettim. Tarım doğal kaynakları koruyan ve sürdürülebilir bir şekilde üretim yapabilen bir sektördür. Ayrıca tarım okulu benim için pratik bir eğitim sunuyor. Derslerde öğrendiğim bilgileri tarım alanında ki uygulamalarımla birleştirerek kalıcı hale getiriyorum " dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile açılış gerçekleşti. Açılışın ardında Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi kermeste açılan stantları ve okulu gezdiler.

AdminAdmin