Gölbaşı TOKİ’de ikamet eden Kırgız Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nce “Kırgız-Otağı Aşık Atma Sahası ve Kültür Evi" Projelerini yapılması öngörülen alanı incelemeye gelen MHP Gölbaşı ilçe Başkanı Musa Şahin ve Yönetim kurulunu Derneğin Ankara Temsilcisi Moşal Güven ve Dernek üyeleri karşıladılar.

MHP ilçe Başkanı Musa Şahin Dernek üyeleri ile yaptığı sohbet ve incelemelerden sonra; MHP ilçe Başkanı olarak elinden gelen yardımı yapacağını söyleyerek Projeyi Derneğin Başkanı Yardımcısı Moşal Güven'den teslim aldı.

M. Güven'de; “Kadim Ata Sporlarımızdan olan Aşık-Atma oyununu ve kültürümüzü yaşatmak ve illeri nesillere aktarabilmek için çabalıyoruz, Projelerimize ilgi gösterip bize destekte bulunan MHP ilçe Başkanı Sn. Musa Şahin ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz. Gölbaşı Belediyemiz ve ilçe Başkanlığımızın destekleri ile hayata geçeceğine inanıyoruz. Projemiz Gölbaşı'mıza, Türk Dünyasının kültür birliğine katkı sağlayarak hayırlara vesile olmasını dileriz. Proje tamamlandığında 2024 yılı içinde “Uluslararası Aşık Atma Turnuvası’nın Gölbaşı’nda yapılması için çalışacaklarını” söyledi.