Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda kütüphane açılışı gerçekleşti.

Hayırseverler tarafından okulun bünyesinde yapılan 6160 kitaplı vefa kütüphanesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törene; Törene; Gölbaşı Kaymakam Refiği Ejder Şahin, Ak Parti Kars Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay Ak Parti Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu, İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, Gölbaşı Eski Belediye Başkanı Fatih Duruay, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Nergis Özgen, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Ve Yayınlar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ali Odabaşı, ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü, Teiaş Sosyal Tesisler Müdürü İbrahim Şimşek, Emekli Memur Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, Hayırsever İş İnsanları; Salih Kılınç, Erdoğan Yıldırım , Fatih Ardıç , Nizamettin Çakır, Kürşat Koçak , ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar katıldı.

Kütüphanenin oluşturulmasında katkı sunan hayır severlere teşekkür eden Okul Müdürü Hüseyin Günaydın, “Göreve başladığım tarihten itibaren okul olarak yapmış olduğumuz birçok projenin yanında, başlatmış olduğumuz “Okulumuzu Birlikte Güzelleştirelim Sende destek Olur Musun” projesi doğrultusunda tespit ettiğimiz ve bu alanların güzelleştirilmesi ile oklumuzun çehresinin değişeceğine inandığımız üç konu üzerinde yoğunlaştık. İlk olarak okul mescidimizin daha geniş, donatımları tam ve çok amaçlı olarak kullanılabilecek hale getirmek. İkinci olarak Gölbaşımızın tek erkek ortaöğretim öğrenci Pansiyonumuzu donatım yönünden yenilenerek her açıdan öğrencilerimize daha iyi hizmet verir hale getirilmek oldu. Üçüncü olarak ise Okul kütüphanemizin hem donatım yönünden zenginleştirmesi hem de güncel ve her seviyeye uygun çok sayıda kitaba kavuşturulması oldu” dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Günaydın son olarak kütüphane açılışı ile birlikte SADÂ Kültür, Sanat ve Edebiyat Programı kapsamında okulumuz bünyesinde yürütülen "Asim'in Nesli Gazetesi" projesi için okul kütüphanemizde oluşturulan "Edebiyat ve Yazarlik Atölyesi’nin de açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmanın ardında kütüphanenin açılmasında emeği geçen hayırseverlere plaket taktimi yapıldı.

Ardından hayırseverler tarafından okulun bünyesinde 6160 kitap kapasiteli Vefa Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.