Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşi saldırıları sürerken Türkiye ve dünyada Filistin’e destek eylemleri de sürüyor.

Köklü Değişim Dergisi Gölbaşı’nda düzenlediği eylem de bunlardan bir tanesi oldu.

Köklü Değişim Dergisi, Siyonistlerin vahşi katliamlarına maruz kalan Filistinli Müslümanlara destek vermek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Ordular Aksa’ya Cuma’sı" başlığı altında düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez Camiinde kılınan cuma namazını müteakiben tekbirler getirerek, Aksa Tufanı’na destek sloganları eşliğinde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi

“Ey Kalbi Filistin ile birlikte atan Kerim Müslümanlar, Hepimizin de bildiği gibi neredeyse iki haftadır Gazze’de kardeşlerimiz gasıp Yahudi varlığı “İsrail” in katliamlarına maruz kalmaktadırlar. Kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimizi göstermek, her şeye gücü yeten Rabbimizden yardım dilemek için buradayız. Bu mübarek günde, mübarek Cuma saatinde, mübarek topraklar ve Gazze’de zulme maruz kalan kardeşlerimiz için ellerimizi semaya kaldırıyor ve Azim olan Allah Subhanehu ve Teâlâ’ya yalvarıyoruz. Ey Mustazafların Rabbi olan Allah’ım! Filistin’de gasıp Yahudi varlığının katliamlarına maruz kalan mustazaf Müslüman kardeşlerimiz için senden yardım diliyoruz. Sen onlara yardım et Allah'ım. Kardeşlerimizin acılarını dindir, sıkıntılarını gider Allah’ım”

İslam beldelerindeki yöneticilerin vurdumduymazlığına da dikkat çekilen açıklamada;

“İşte buradayız, kıyamımıza, yakarışımıza sen şahit ol ya Rabbi! Değerlerimizi her şeyden daha aziz bellediğimize şahit ol ya Rabbi. Şahit ol ki kardeşlerimizi asla acılarıyla, dertleriyle baş başa bırakmadık. Kardeşlerimizin maruz kaldıkları zulümlere asla sessiz kalmadık. Sadece kınayan ve hiçbir şey yapmayan yöneticilerden asla razı gelmedik. Sen şahit ol ya rabbi. Mescidi Aksa gasıp Yahudi varlığı askerlerinin postallarıyla kirletilirken, Gazze’de, Kabe’den çok daha aziz olan kardeşlerimizin pak kanları mübarek toprakları sularken, Müslümanların başındaki yöneticiler Müslümanların yardımına ordularıyla icabet etmek yerine tarafları itidalli olmaya davet ettiler. En fazla kınadılar ve üç gün yas ilan ettiler. Allah’ım bu zilletten ve böylesi yöneticilerden bizler beriyiz. Sen bu sözümüze şahit ol Ya Rab. Rabbimiz! Onları sana şikâyet ediyoruz. Onlara bildiğin gibi muamele eyle Allah’ım”

Yapılan açıklamanın ardından Filistinli Müslümanlar için dua edildi.