GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-05-2023 14:25   Güncelleme : 24-05-2023 14:30

GÖLBAŞI’NDA ARICILIK YAŞATILIYOR

Arı Yetiştiriciliği, Gölbaşı Belediyesi’nde can bulmaya devam ediyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Oyaca Mahallesi’nde Arıcılık Kursu Sertifika Törenine katılarak kursiyerlere sertifikalarını verdi.

GÖLBAŞI’NDA ARICILIK YAŞATILIYOR

 Muhtarların ve kursiyerlerin katıldığı sertifika töreninde konuşan Başkan Şimşek, “Arıcılık kursumuzla vatandaşlarımız için bir iş ve kazanç imkânı sağlamış oluyoruz. Bugün burada kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize üretici olabilmeleri için sertifikalarını veriyoruz. Süreklilik arz eden bu tarımsal üretim faaliyeti sayesinde doğaya da katkıda bulunuyoruz. Gölbaşı’nda yaşayan vatandaşlarımızın bilinçli üretim ve yetiştiricilik yapmalarının yanında kısa sürede gelir elde etmesi de sağlanacaktır. Arıcılık, yoğun ilgi görmesi, toprağa bağımlı olmaması nedeniyle başlangıç için fazla sermayeye ihtiyaç duyulmadan herkes tarafından yapılabilen tarımsal bir faaliyettir. Arıcılık eğitimi ile Başkent’te arıcılık mesleğinin gelişmesine ve teşvik edilmesine katkı sağlayacağız. Hepinize arıların nasıl çalıştığıyla ilgili belgeselleri izlemenizi ve bu konudaki kitapları okumanızı da tavsiye ediyorum.” dedi.

Başkan Şimşek’ten Kursiyerlere Arıcılık Kıyafeti Hediyesi

Bal ve polenlerin tadımının da yapıldığı etkinlikte Başkan Şimşek, kurs bitirme belgesinin yanında kursiyerlere arıcılık kıyafeti de hediye ederek, “Arı varsa dünya var, arılar bildiğiniz gibi dünyamız için çok önemli, tarımda en ucuz istihdam yaratması nedeniyle arıcılık günümüzün en önemli tarımsal üretim faaliyeti olarak da ön plana çıkıyor. Gölbaşı Belediyesi bünyesinde açtığımız Arıcılık Kursu ile kursiyerlerimiz hem üretecek hem de ürettiklerinden gelir elde edecek.” şeklinde konuştu. Başkan Şimşek, sertifika alan arı üreticilerine birer kovan arı hediye etti ve arılara çok iyi bakmaları için söz vermelerini istedi.

AdminAdmin