GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-05-2023 14:21   Güncelleme : 24-05-2023 14:31

Gölbaşı Belediye Başkanı Şimşek esnafa hilal kart çıkartması dağıttı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, esnafı ziyaret ederek Hilal Kart uygulamasının yeni sistemini anlattı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Şimşek esnafa hilal kart çıkartması dağıttı

Gölbaşı Belediye Meclisi mayıs ayı oturumunda, 1000 TL bakiyeli Hilal Kart’ların yerel esnaflarda kullanılacağı yeni uygulama oy birliğiyle kabul edilmişti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, karar sonrasında belediye başvurarak, yeni hilal kart uygulamasını kabul eden esnafa hilal kart çıkartması dağıttı.

Hilal Kart konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal belediyeciliğin önemli bir örneği olan Hilal Kart uygulamasında hayata geçirdiğimiz yeni uygulamayla hem yerel esnafımızı hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı destekliyoruz. Hilal Kart’a tanımladığımız miktarlarla vatandaşlarımız, alışverişlerini zincir marketler yerine yerel esnaflarımızdan yapacak. Bu sayede hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Biz zaten her zaman yerel esnafımızı destekliyoruz. İnanç ve geleneğimizin önemli düsturlarından birisi de ‘Sağ elin verdiğini, sol elin görmemesidir. Hilal Kart, sosyal dayanışmanın çok önemli bir örneğidir.  Bu projede amacımız yerel esnafa destek olmak demiştik. 2 bin ihtiyaç sahibimize vereceğimiz Hilal Kartlar yerel esnaflarda kullanılacak ve bu sayede esnafımıza da  2 milyon TL’lik bir katkı sağlamış olacağız. Esnafımızın kapılarına sticker denilen çıkartmalardan yapıştıracağız, “Bu iş yerinde Hilal Kart geçerlidir” şeklinde. Esnafımızın camında bu çıkartmalar olduktan sonra vatandaşlarımız Hilal Kart’larıyla alışverişlerini yapabilecek.”

Esnaflara saha ziyaretinde bulunan Başkan Şimşek, yanında getirdiği Hilal Kart çıkartmalarını da dükkân camlarına esnaflarla birlikte yapıştırdı.

AdminAdmin