Gölbaşı Müftüsü Yusuf Bingöl, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın ve Anadolu Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü etkinliğe konuşmacı olarak iştirak etti.

Doç. Dr. Oğuz Aydın, Cuma Namazı Öncesi yaptığı sohbette Ahiliğin, Türk medeniyet ve kültüründe çok önemli bir yere sahip olduğu ifade etti. Özellikle Ahiliğin, Anadolu’nun Türklere kalıcı yurt olmasında gençlerin ticarete girişimci bir ruhla yönlendirilmesindeki rolüne dikkat çekti. Ahiliğin sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik boyutuyla çok yönlü işlevleri olduğunu belirterek “Ahilik insanımızın ahlaki olarak kemale ermesinde etkin rol alan bir kurum olmuştur” dedi.

Kooperatifi Başkanı Mehmet Aktay, “Meslek sahiplerinin Piri olan Ahi Evran’ı,  bu yıl Gölbaşı’nda anma etkinliği bize nasip oldu, amacımız tarihimize ve medeniyet değerlerimize sahip çıkarak geleceğe taşımaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Etkinliğe Gölbaşı Kaymakamı Erol RÜSTEMOĞLU, Gölbaşı Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Nail Akça,  ATO  Meclis Üyesi Ali İhsan GÜÇLÜ, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsa ALBUT, Gölbaşı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yakup SARIÇİÇEK, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Gölbaşı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Servet KOCAGİL, Gölbaşı eski Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı siyasetinin etkili ismi olan Gökhan Koçak, Gölbaşı eski Belediye Başkanı Fatih Duruay, 2019 Millet İttifakı belediye adayı Mahmut Aksoy, siyasi parti temsilcileri ve muhtarların yanı sıra çok sayıda esnaf katıldı.

Ahi Evran anma etkinliği davetlilere lokma ikram edilmesi ve Anadolu Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Güçlü’nün yazdığı Ahi Evran ve Ahilik kitabının imzalanması ve davetlilere hediye edilmesi ile tamamlandı.