CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı Yargıtay 3. Dairesinin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay kararı ve Anayasa Mahkemesi’nin üyeleri hakkında verilen soruşturma kararına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklaması sonrasında gazetecilerin yerel seçim çalışmaları hakkında ki sorularına da cevap veren CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Sağlam, CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığına, CHP Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adaylığı için 13 başvuru aldıklarını söyledi.

CHP İlçe Başkanlığı olarak CHP Genel Merkez ve Ankara İl Başkanlığı ile birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Sağlan, CHP’si olarak kasım ayı bitmeden belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarını belirlemek istediklerini söyledi.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Nazım Sağlam “Genel merkezimizde ve il başkanlığımızda Gölbaşı özelinde toplantılar yapıyoruz. Bizlerde katılıyoruz. İl başkanlığımızda cuma günü bir toplantımız daha olacak. Kasım ayı bitmeden tüm belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini belirlemek istiyoruz. Çok yakın bir zamanda bunu kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

Gölbaşı için 13 başvuru aldıklarını vurgulayan Başkan Nazım Sağlam “Şu an 13 tane Gölbaşı’nda belediye başkan adayı olmak isteyen kişi var. Resmi süreci bekliyorlar. Adayların bir kısmında resmi süreç başladığı gün müracaat etmek istediklerine dair bir yarış içine girdiklerini görüyorum. Belediye meclis üyeliğinde ise yaklaşık 20 kişi şartlara ilişkin bizden bilgi almak istedi. Ama resmi süreci bekliyoruz” ifadelerini kullandı

13 aday isimleri hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Başkan Sağlam “Bir kısmi şu anda kamuda çalışıyor. Adaylık süreci kolay değil.  Hangi partiden aday olursa olsun bu iş gerçekten sorumluluk ve ciddiyet isteyen bir iştir. Çünkü ilçe yönetmeye aday oluyorsun. İsimler için biraz daha beklemek lazım” dedi.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK

İyi parti ile ittifak kurulacak mı sorusuna ise CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Nazım Sağlam “Hiçbir parti ile de ittifak içerisinde değiliz” açıklamasında bulundu.

Sağlam “2019 yerel seçimlerinde İyi Parti ile sadece belediye başkan adaylığı konusunda ittifak yapılmıştı. Meclis üyeliği konusunda ittifakımız yoktu. Bu sadece Gölbaşı’nda değil Ankara’nın muhtelif ilçelerinde de böyleydi. Şu anda İyi Parti ile bir ittifak içerisinde değiliz. Hiçbir parti ile de ittifak içerisinde değiliz.  Resmi olarak bir ittifakımız yok. İlerleyen süreçte neler olur bilmiyorum. Şu anda Gölbaşı’nda CHP için 13 tane gayri resmi adayımız söz konusudur. Süreç başladıktan sonra bir değerlendirme yapacağız ilçe başkanlığı olarak”

ANKET ÇALIŞMASI

Yapılan anketler hakkında da açıklamalarda bulunan Sağlam, Şu ana kadar Gölbaşı ilçe başkanlığı olarak herhangi bir anket çalışması yapmadıklarının altını çizdi.

Başkan Sağlam “Bizde Gölbaşı’nda bir anket yapmayı planlıyoruz.  Ama genel merkez ve il başkanlığı ile birlikte konuyu değerlendirmemiz gerekiyor. Ama böyle bir çalışmamızda var.”