CHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı Yargıtay 3. Dairesinin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay kararı ve Anayasa Mahkemesi’nin üyeleri hakkında verilen soruşturma kararına ilişkin basın açıklaması düzenledi.

CHP ilçe başkanlığında yapılan basın açıklaması öncesinde bir konuşma yapan CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Nazım Sağlam, Yargıtay 3. Dairesinin kararının “Hukuku rafa kaldırmak ve Demokrasiyi hiçe saymak olarak” değerlendirdi.

Başkan Nazım Sağlam “CHP ilçe başkanlığı olarak, Yargıtay 3. Dairesine anayasa kitapçığı gönderme eylemi yaptık. Bugün Gölbaşı PTT’sinden bir adet Anayasa Kitapçığını Yargıtay 3. Dairesine gönderdik. Vakitleri olursa Yargıtay 3. Dairesi Üyelerinin bu kitapçığı okumalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Ardından açıklamayı CHP Gölbaşı İlçe Başkan Yardımcısı Volkan Hidayet Elüman okudu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bildiğiniz gibi, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin bir kısım üyelerince, Türk hukuk tarihine “hukuk sistemini ortadan kaldırma girişimi” olarak geçecek, hukuken ve vicdanen kabulü mümkün olmayan bir garabete imza atılmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile, halk tarafından seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın derhal tahliye edilmesi gerekirken hem Anayasa Mahkemesi kararına UYULMAMASINA hem de Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMASINA karar verilmiştir.

Hukuk fakültelerinin birinci sınıflarında okutulduğu üzere; Anayasamızın 153. maddesinde, Anayasa Mahkemesi kararlarının KESİN olduğu ve yasama, yürütme ile yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri, özetle herkesi BAĞLADIĞI kesin olarak bildirilmiştir. Dolayısı ile, Anayasa Mahkemesi kararlarının gereğini yerine getirmek bir TERCİH DEĞİL, herkes bakımından bir ZORUNLULUKTUR. Aksi davranış, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na meydan okumak, anayasayı tanımamak, ayaklar altına almaktır.