Gölbaşı Belediyesince hayata geçirilen Ankara Üniversitesi kampüsü önünden başlayarak, Kaymakamlık, Adliye, Tapu, Vergi Dairesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Ocağı, okullar, Büyük Gölbaşı Merkezi Projesi kapsamındaki Merkez Meydanı, Jandarma ve Belediye Binası bulunuyor. Bu hatla vatandaşların ücretsiz ulaşımla kamu hizmetlerine en kolay şekilde ulaşması hedefleniyor.

Gölbaşıların merakla beklediği nostaljik tramvay çalışmalarında son aşamaya gelindi. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Nostaljik Tramvay Hattı Projesi'nde ilk vagonun raya indirilmesinde sonra ilk deneme sürüşünü kendi gerçekleştirdi.

Toplam 8 istasyondan oluşacak Nostaljik Tramvay Hattı Projesi'nde ana hat yaklaşık 2800 metre, depo bağlantı hattı da yaklaşık 300 metre olarak belirlendi. Nostaljik Tramvay Hattı toplam uzunluğu 3,1 kilometre olacak. Nostaljik Tramvay ise saatte 18 kilometre hıza sahip, tramvay bir şarjla 15 saat gidiyor. Tamamen yeşil enerjiden oluşan nostaljik tramvayın üstünde güneş enerjisi sistemi bulunuyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Nostaljik Tramvay Projesinin Gölbaşı’na vizyon katacağını söyledi.

Başkan Şimşek “Gölbaşı Belediyesi olarak 2019 yılında göreve geldiğimiz günden bugüne hedeflediğimiz tüm projeleri yapıyoruz. Seçim beyannamemizin dışında olanları da yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Nostaljik Tramvay Hattı Projemizdi. Bu projemizle öğrencilerimizin kent merkezine inmelerini sağlayıp esnafımıza katkı sağlamak hem de turizmi canlandırmayı hedefledik. Nostaljik Tramvayımız bugün raylarına kavuştu. Allah'a hamd olsun. Şimdi son rötuşları yapacağız. İki tane olacak birincisinin ismini Mogan koyduk. İkincisine de Eymir ismini verdik. Bugün ilk tramvayımızı raylara indirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Bundan sonrada yeni projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Şimşek daha sonra “Mogan” adlı nostaljik tramvayın ilk sürüşünü yine kendisi yaptı. Direksiyonun başına geçen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Üniversiteliler Caddesi üzerindeki ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Ankara Üniversitesi kampüsü önünden raya indirilen tramvayı gören vatandaşlar da hayırlı olsun dileklerinden bulunarak, Başkan Şimşek’e destek verdi.