Ramazan Şimşek yönetiminde Gölbaşı Belediyesi 5 yıllık süreçte, vatandaşların zor günlerinde de mutlu günlerinde de yardımına koştu. Dar gelirli, yoksul, engelli ve yardıma muhtaç ailelere ‘sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ düsturuyla yardım elini uzatan Gölbaşı Belediyesi, doğum yapan ailelere ‘Hoş Geldin Bebek Çantası’nı hediye etti. Ayrıca ailelere bebek bezi ve mama gibi yardımlarda bulundu.

Gölbaşı Belediyesi, Ramazan aylarında binlerce kişiye ise iftar yemeği verdi. Dar gelirli ailelere ise ‘Aşevi’ aracılığıyla her gün yemek ulaştırdı.

Bebek yardımları

Gölbaşı Belediyesi, 5 yılda 1.815 aileye ‘Hoş Geldin Bebek Çantası’ verdi. 11 bin 850 aileye bebek bezi, 9 bin 557 aileye bebek maması hediye edildi.

Sosyal yardımlar

19 bin 546 dar gelirli, yoksul, engelli ve yardıma muhtaç aile, Ramazan Şimşek döneminde hayata geçirilen, her ay içerisine 1.500 TL yatırılan Hilal Kart’tan faydalandı. 122 bin 454 aileye gıda kolisi, 1.620 aileye kömür, 2 bin vatandaşa 500 TL’lik doğalgaz, 11 bin 569 aileye kıyafet, 15 bin kişiye mont ve bot yardımı yapıldı. Ramazan Bayramı boyunca ise paylaşım noktalarında 1.500 çocuğa kıyafet dağıtıldı.

Cenaze paketleri

Gölbaşı Belediyesi vatandaşları zor günlerinde de yalnız bırakmadı. 13 bin 125 adet cenaze paketi dağıtıldı. Cenaze evlerinde masa sandalye temininden çadır kurulumuna, ambulans hizmetinden cenaze nakil hizmetine, cenaze yakınlarına şehir içi ücretsiz otobüs servisinden kısa mesajla anlık bildirimlere kadar pek çok hizmet sunuldu.

Ramazan’da iftar

Gölbaşı Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayında vatandaşların bir araya gelerek, mübarek ayın maneviyatını yaşaması için her gün toplu iftarlara imza attı. Yunus Emre, Fuat Sezgin ve Zübeyde Hanım Kültür merkezlerinde toplam 245 bin 500 kişiye iftar yemeği verildi.

Toplu yemeklerin yanı sıra Gölbaşı Belediyesi, her gün 60 aileye aşevinde pişen yemekleri ulaştırdı.

Kimse yalnız değil

Her alanda vatandaşların yanında olan Gölbaşı Belediyesi, sağlık alanında da kimseyi yalnız bırakmadı. Başvuru yapan 80 çölyak hastasına,  20 bin adet ekmek, 2 bin kilo un dağıtımı yaptı.

5 bin aileye evde hasta bakım hizmeti verildi.

“Bizim felsefemizde sen, ben yok biz var”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Göreve geldiğimizde ‘biz büyük bir aileyiz’ dedik. Aile demek iyi günde kötü günde birbirinin yanında olmak demek. Biz ailemizin hiçbir ferdini yalnız bırakmamak için gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Doğumda ölümde, zor günlerinde mutluluklarında yanlarında olduk. Belediye imkanlarını vatandaşlarımız için seferber ettik. Bizim felsefemizde sen, ben yok biz var. Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açan projelere imza atarken, hemşerilerimizin de her zaman yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.